Đilas o svom planu za Beograd: Veće plate za nastavnike, a za učenike besplatni udžbenici

Ðilas je rekao da su deca u školama u vreme njegovog mandata dobijala dva kompleta udžbenika, da ne bi morala da nose teške torbe

  • 2

Kandidat za gradonačelnika liste "Dragan Ðilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!", Dragan Ðilas istakao je danas da je Beogradu potrebno vratiti sistem u kome sve funkioniše, posebno obrazovanje.

Đilas, Janković i Stefanović delili knjige građanima na Vračaru (FOTO)

Neophodno je, kaže, uspostaviti sistem u kome su škole bezbedne, u kome će nastavnici imati veće plate, i u kome će grad obezbediti udžbenike, a za to je, navodi, potrebno izdvojiti „samo 1,5 odsto gradskog budžeta".

Ðilas je rekao da su deca u školama u vreme njegovog mandata dobijala dva kompleta udžbenika, da ne bi morala da nose teške torbe, već da ih jedan komplet čeka u ormarićima u školama koji su zbog toga i napravljeni.

- Ako deca u Švedskoj imaju besplatne udžbenike, ako deca u Engleskoj imaju to, ako deca u pola Evrope imaju besplatne udžbenike zašto naša deca da nemaju? - pita Ðilas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    11. februar 2018 | 15:54

    Ma kako da ne.

  • stvarno?

    15. mart 2018 | 06:22

    ovaj gradi poziciju na par nastavnika i par uchenika iz BG. a to shto cela srbija zivi na rubu je nebitna stvar. kolko su ljudski vidokruzi ogranicheni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA