POKS: Posle beogradskih izbora Srbija se vraća sebi

Srbija ima istorijsku sreću da na veliki verski praznik Sretenje Gospodnje slavi duhovni, ali i dva dvostruka državna praznika, Dan državnosti i Dan ustavnosti, kažu u POKS-u

  • 1

Zamenik predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Mirko Čikiriz prisustvovao je danas Sretenjskoj akademiji u Kragujevcu i tom prilikom rekao da je proglašenje Sretenjskog ustava najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom razvoju Srbije.

Marković: Panika među onima koji se boje za cenzus

- Taj ustav je bio jedan od najdemokratskijih, najmodernijih i najliberalnijih ustava svog vremena i predstavljao je najistočniji odblesak začetka moderne, evropske demokratije. Sretenjskim ustavom su izražene potrebe srpskog društva za nacionalnom emancipacijom, razbijanjem feudalizma i autokratske vlasti - naveo je Čikiriz.

Printskrin: Youtube/TV Šumadija

Dodaje, da "Srbija ima istorijsku sreću da na veliki verski praznik Sretenje Gospodnje slavi duhovni, ali i dva dvostruka državna praznika, Dan državnosti i Dan ustavnosti".

- To sveto trojstvo nas nadahnjuje da nakom beogradskih izbora slavimo početak vraćanja Srbije samoj sebi, svojoj kraljevini - ocenio je Čikiriz.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA