POKS: Vratićemo imovinu koju su komunisti pokrali

Kako je rekao, POKS od nadležnih organa očekuje da se kraljevska porodica Karađorđević tretira kao i drugi građani čija imovina je "bespravno oduzeta"

  • 1

Kandidat Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović ponovio je danas da se Pokret zalaže za povraćaj celokupne imovine koja je uzeta građanima posle Drugog svetskog rata, bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova.

- Dok se ne ispravi ova nepravda, ne može se očekivati da građani imaju poverenja u pravni poredak i institucije naše države - rekao je Mihailović na konferenciji za novinare ispred Kuće cveća u Beogradu, saopšteno je iz Pokreta.

Poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da će Pokret insistirati na promeni Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, kako bi se ukinule lažne obveznice i uvela supstitucija.

- Mnogi uzurpiraju nacionalizovanu imovinu, i kada ona bude dodeljivana po principu supstitucije vratiće se u privatnu svojinu i tako obezbediti i stabilne budžetske prihode. Kao što je neophodna restitucija, tako je neophodno da ona bude pravična - rekao je Gojković, a preneo Pokret. Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković izjavio je danas da mnogi uzurpiraju nacionalizovanu imovinu, te da će se POKS zalagati za promenu Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju i dodeljivanje te imovine po principu supstitucije.

Foto: Promo

Kako je rekao, POKS od nadležnih organa očekuje da se kraljevska porodica Karađorđević tretira kao i drugi građani čija imovina je "bespravno oduzeta".

Kandidat za gradonačelnika Beograda na listi POKS Vojislav Mihailović ponovio je da se ta lista zalaže za povraćaj celokupne imovine koja je "oteta građanima posle Drugog svetskog rata bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova".

- Dok se ne ispravi ova nepravda, ne može se očekivati da građani imaju poverenja u pravni poredak i institucije naše države. Mesto na kom počiva diktator Josip Broz je pravi primer politike koju je vodio - rekao je Mihailović i dodao da je to bila politika oduzimanja imovine i useljavanje u kuće koje su pripadale uglednim Beograđanima.

Predsednik udruženja Srpska liga Vladimir Lešić istakao je da će glas za listu POKS na beogradskim izborima značiti svim vlasnicima nasilno oduzete imovine.

- Danas konačno imamo priliku da svi izađemo na birališta i u Beogradu pokušamo da promenimo situaciju i najzad živimo u civilizovanom društvu. Srpska liga, čiji sam predsednik, zalaže se za izjednačavanje prava svih građana kojima je oteta imovina - dodao je Lešić, kažu iz POKS - a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    22. februar 2018 | 12:47

    Pomozite svome "prestplonasledniku",da nauci jezik,"svog" - naroda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA