≫ 

U samo 48 sati isplivao sav PRLJAV VEŠ OPOZICIJE: Ko, koga i za šta sve optužuje i šalje u ludnicu

Gotovo kao matrice se ponavlja situacija da bivši stranački ili koalicioni saradnici sada iznose ozbijne optužbe na račun nekadašnjih najbližih kolega

  • 2

Gotovo da ne prođe ni sat vremena u poslednja dva dana, a da neko od opozicinih lidera ne optuži nekog od svojih kolega bilo za zloupotrebe, bilo za neprincipijalnost, bilo za saradnju sa vladajućim strankama. Gotovo kao matrice se ponavlja situacija da bivši stranački ili koalicioni saradnici sada iznose ozbijne optužbe na račun nekadašnjih najbližih kolega.

GIK dao 48 sati Belom da ispravi nedostatke u listi

Počelo je sa liderom pokreta Dosta je bilo Sašom Radulovićem i kandidatom za gradonačelnika Beograda Aleksandrom Šapićem.

Radulovića je prvobitno dve krivične prijave protiv predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića zbog zloupotrebe službenog položaja, te da je time nezakonito i besplatno stekao imovinu gradske opštine Novi Beograd, u vrednosti većoj od 1,5 miliona dinara. Ubrzo je usledila još jedna krivična prijava. Ovog puta zbog, kako tvrdi lider DJB organizovanja kriminalne grupe sa ciljem vršenja krivičnih dela uperenih protiv njegove bezbednosti.

Aleksandar Šapić i Saša Radulović - Foto: Tanjug/Danilo Peternek, Sava Radovanović

Međutim, ovde se nije stalo. Duel je nastavljen oko toga ko je izbegao TV duel. Različito viđenje, gotovo iz minuta u minut Radulović i Šapić iznose na svojim tviter nalozima.

Šapić je bio aktivan na društvenim mrežama, pa je u toku dana uspeo da uđe u okršaj i sa predstavnicima Grupe građana Ne davimo Beograd.

Nakon što je njihov kandidat za odbornika Skupštine grada Beograda Dobrica Veselinović sam sebe prijavio za divlju gradnju na lokaciji Savski nasip, a problem je upravo adresirao na predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića i Beokom servis "Prijavi problem", usledio je oštar odgovor Šapića:

- Sine, pogrešio si adresu. Probaj sa Palmotićevom - poslao je Šapić svoju konkurenciju u Institut za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici, prvoj ustanovi na Balkanu koja je primenjivala sveobuhvatan psihosocijalni pristup lečenju za psihotične i afektivne poremećaje, bolesti zavisnosti itd.

Printskrin: Dobrica veselinovic/ Twitter

Ni novi Radulovićev koalicioni partner Boško Obradović, lider Dveri, kao što je poznato srpskoj javnosti nije gadljv na duele.

Boško Obradović - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Prvo je ušao u sukob sa svojim dojučerašnjim koalicinim partnerom Demokratskom strankom Srbije. Obradović ih je pozvao da odgovore da li su leci koje je štampala SNS završili kod njih.

Usledio je odgovor od predsednika DSS Miloša Jovanovića i njegovog savetnika Dragana Maršićanina, koji su poručili da DSS nije "prilepak" SNS-a i da sama finansira svoju kampanju.

Miloš Jovanović - Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Međutim, Obradović je u sukobu i sa drugim predstavnicima desnice na političkoj sceni. Prozvao je predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i pozvao ga na TV duel. Šešelj se ekspresno pohvalio na Tviteru da je prihvatio televizijski duel, uz poruku da će ga razvaliti i pročistiti političku scenu.

Vojislav Šešelj - Foto: Promo

- Prihvatam televizijski duel s Boškom Obradovićem. Biće mi veliko zadovoljstvo da tog razularenog ljotićevca definitivno politički razvalim i upropastim pred celom nacijom, kako bi se srpska politička scena bar malo pročistila - napisao je Šešelj.

Lider SRS je zatim pozvao birače da obavezno pogledaju duel u subotu uveče na televiziji "Studio B":

- Braćo Srbi i sestre Srpkinje, Građani Srbije, političko razvaljivanje Boška Obradovića možete uživo da gledate u subotu, 24. februara na TV "Studio B" u 21 čas, ako Boškić bude imao hrabrosti da se pojavi.

Pored navedenih stranačkih lidera, u opštu papazjaniju na opozicionom polu uključili su se i Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli i Dragan Đilas.

Najpre je Beli u svom stilu Đilasu odgovorio na optužbe da je bot Aleksandra Vučića

- Dragane, ako vam je toliko stalo do mojih glasova sve što treba je da kažete meni i mojim drugarima iz opozicije jeste da vam je dupe zinulo za mojim glasovima i ja ću povući kandidaturu. Sve vreme spinujete da sam ja SNS-ov čovek i sad ulažete žalbu upravnom sudu i oni ako to odobre tek će biti da sam ja SNS-ov čovek. Samo recite "zinulo mi je dupe za tvoje glasove" i ja dajem reč da ću povući svoju kandidaturu - napisao je Maksimović na svom tviter profilu.

 
Ljubi čikaA post shared by Аве Бели (@ljubisa.preletacevic.beli) on

Onda je Upravni sud poništio listu Maksimovića za predstojeće izbore u Beogradu, uz obrazloženje da nisu ispunjeni uslovi da se ta lista proglasi.

Tom odlukom upravni sud je usvojio žalbu podnosioca M.A na rešenje Gradske izborne komisije.

Međutim, u štampanim medjima se pojavila informacija da je problem sa listom, čiji je nosilac Beli, imao funkcioner PSG Sava Pilipović i član Gradske izborne komisije (GIK) ispred koalicije koju predvodi Dragan Ðilas. Ubrzo su iz ove koalicije demantovali te navode.

Ipak, ovaj demanti je doveden u pitanje tvitom Vladimira Todorića, šef pravnog tima Vuka Jeremića u Narodnoj stranci, koji je pozdravio odluku Upravnog suda.

Kako zbog obaranja liste Belog Preletačevića "gori" Tviter", na njemu je reagovala i sociološkinja Vesna Pešić koja podržava listu DS Dragana Šutanovca. Ona se složila sa tvrdnjama jednog tviteraša, koji je napisao da je Dragan Đilas opljačkao Demokratsku stranku, a da sada zajedno sa Sašom Jankovićem obara konkurentske opozicione liste uoči izbora u Beogradu.

A ni Saša Janković nije ostao van priče. Po njemu je ponovo opleo glumac Bane Trifunović, jedan od potpisnika apela 100 i njegov nekad blizak saradnik.

Saša Janković i Branislav Trifunović - Foto: Milena Đorđević,Tanjug/Sava Radovanovic

Trifunović koji je još ranije raskrstio s Jankovićem, kada je, prema sopstvenim rečima, shvatio da on nije sposoban da vodi nikakav pokret i da je smešno što sebe naziva opozicijom, reagovao je na tekst na jednom portalu pod naslovom "Saša Janković ponovo priča o pokojnom Glogovcu i sad nam je definitivno muka".

Ne zaboravimo da do izbora ima još 11 dana. Biće interesantno narednih dana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA