Opozicija pred sudom, pritisak na institucije ili podrška: Evo šta su odgovorili

Predstavnici nekoliko opozicionih stranaka okupili su se danas ispred Prekršajnog suda u Beogradu, gde je u toku postupak protiv studenata Tijane Hegić i Uroša Elekovića, jer su, posle predsedničkih izbora, bez odobrenja MUP-a organizovali prostetste

  • 2

Skupu podrške prisustvovali su Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Dragan Šutanovac, Balša Božović i Zoran Živković.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Uroš Eleković je inače kandidat na beogradskim izborima koalicije okupljene oko DS i predsednik foruma mladih Nove stranke, a novinarima je rekao da je "kriv", ukoliko je krivica što je javno iskazao svoje mišljenje.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Hegićeva je nešto kasnije novinarima rekla da su pred Beogradom izbori i da "vlast klimavo stoji".

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na pitanje da li su okupljanja ispred suda pritisak na tu instituciju, Hegić je rekla da sud treba slobodno da odluči, ali se postavlja pitanje da li je pritisak na sud sve ostalo što se događa.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Okupljeni su delili ištampane papire sa likom vlasnika TV Pink Željka Mitrovica i političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića, koji su prikazani "kao optuženi, koji su fotografisani u policijskoj stanici".

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    24. februar 2018 | 09:59

    Sve dok obrazovani,pametni,vredni,pošteni.....budu po strani,negdje na marginama društvenog života, biće ovako pa i gore.Kada ti ljudi, značajnih ljudskih vrednosti, budu spremni na ličnu žrtvu,daleko manju u odnosu koju sada podnose,stvorit će se uslovi za izgradnju boljeg društva koje nudi sigurnost i perspektivu življenja.Ovakvo stanje ne vodi ka dobru...

  • Grada

    23. februar 2018 | 16:53

    Smešni su, ali baš, baš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA