≫ 

Izbori dodatno učvrstili SNS u državi: AP o ključnoj ulozi Beograda u srpskoj politici

Američka agencija prenela je da, iako su to bili samo lokalni izbori, oni se smatraju važnim zbog ključne uloge Beograda u srpskoj ekonomiji i politici

  • 42

Agencija Asošiejted pres izvestila je večeras da je vladajuća Srpska napredna stranka predsednika Aleksandra Vučića pobedila na lokalnim izborima u Beogradu, uz ocenu da je time dodatno učvrstila vlast u državi.

Nije mogao da dođe do reči od aplauza, a onda je Vučić pročitao procente koje u Beogradu ne pamte (VIDEO)

Američka agencija prenela je da, iako su to bili samo lokalni izbori, oni se smatraju važnim zbog ključne uloge Beograda u srpskoj ekonomiji i politici.

Zvanični rezultati, navodi agencija, biće saopšteni u ponedeljak, ali se ne očekuje da se mnogo razlikuju od preliminarnih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom prvog obraćanja javnosti nakon zatvaranja izbornih mesta izneo, do tada, poznate rezultate.

Lista u Sevojnu osvojila je 62,02 odsto glasova, u Boru 60,03 odsto glasova, u Aranđelovcu nam nedostaje još nekoliko mesta, ali za sada 59 odsto glasova. Što se Beograda tiče, sa nešto manje od 90 odsto prebrojanih glasova imamo više od 45 odsto glasova, što je najbolji rezultata do sada, više nego što smo na predsedničkim osvojili sa koalicionim partnerima iz SPS-a - kazao je Vučić.

Foto: A. Nalbantjan

On je istakao da je za njega bilo veoma važno da svima koji su čekali da se dočepaju kase kako bi bili još bogatiji, pokaže da marljivošću mogu da ih pobede.

Predsednik je istakao da je glasanje proteklo sa nikad manje incidenata.

VIDEO: Aleksandar Vučić otvaranje šampanjca posle proglašenja rezultata

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA