SPS nije iskoristila moju popularnost: Dačić otkrio zbog čega je bilo svađe sa stranačkim funkcionerima

  • 5

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da nije zadovoljan rezultatom koji su socijalisti ostvarili na beogradskim izborima.

Dačić se obratio građanima: Izdržali smo veliki teret, ovo su bili važni izbori za budućnost. Čestitam SNS na pobedi (FOTO)

On je ponovio da SPS neće imati gradonačelnika Beograda i istakao da njegova stranka to nije zaslužila.

Lista "Ivica Dačić - SPS - Dragan Marković Palma - JS" osvojila je 6,13 odsto glasova na izborima, što znači da će u Starom dvoru imati devet odbornika.

- Realan broj glasova koji je trebalo da osvojimo je osam, devet odsto. SPS mora više da iskoristi moj rejting...  Međutim, socijalisti su teški ljudi, ne prihvataju autoritete... I dalje moram da se svađam sa njima da li sam izdao Slobu ili nisam, pa gde je Slobina slika... - rekao je Dačić u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi.

Dačić je dodao da mu je direktor Ipsosa Marko Uljarević rekao da je njegov lični rejting dosta visok, te je ocenio da stranka to mora da koristi.

Navodi i da često postoje svađe da li će naziv liste da bude "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić", što je pogrešno.

- Pogrešno je i to ne zbog mene... Time se podiže rejting stranke. Lista oko SNS imala je ime Aleksandra Vučića, svima je jasno da je on okosnica politike naprednjaka. Ako to u SPS ne može da bude Dačić, onda treba da nađu novog predsednika - rekao je Dačić.

Printskin: TV Happy

Osvrnuo se i na pojedine tekstove u medijima da će SNS "iz sažaljenja" pozvati socijaliste da budu deo vlasti u Beogradu.

- Mislim da bi za našu partiju i njene članove bilo pedagoški dobro da malo ne budu na funkcijama. Uz mene su navikli da stalno budu na vlasti - rekao je Dačić.

Dačić je istakao i da je sa Vučićem više puta pričao o izborima u Beogradu pre glasanja, a da su procenjivali da li treba da izađu u jednoj ili dve liste.

- Nismo zadovoljni rezultatom i mnogo je razloga za to. Potrebne su promene i reforme u našoj stranci, ali to nema nikakve veze u smislu našeg opredeljenja na republičkom nivou. A da li će SPS da bude na vlasti u Beogradu? Apsolutno je nebitno, niko ne treba da ima obavezu prema SPS. Spremni smo da budemo deo tog tima, ali možda je i dobro da se neko malo školuje - naveo je Dačić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    6. mart 2018 | 11:44

    ti si upropastio stranku.sve manje glasaca imas.uskoro ces ispod cenzusa.ti bi prvi trebao da budes malo van vlasti pa da sagledas malo kako narod zivi.nemas vise ni ideologiju stranke ni principe.ne znas vise ni zasta se zalazes.najvaznije ti je da si na vlasti.ovo ti je rekao neko ko je bio u sps.izdao si samog sebe, a i svoje clanove.

  • Dag

    6. mart 2018 | 12:53

    Pa nisu svi - muzikalni... (Pevao si,pevao, a sad - sviraj.)...

  • Obilic

    6. mart 2018 | 10:49

    Mnogo si pevao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA