Da li će biti koalicionog sporazuma između SNS i SPS u Beogradu? Mi verujemo jedni drugima, samo pružimo ruku i to je to

Ono što se dogovorimo, tako uradimo i nema potrebe da potpisujemo nikakve papire - rekao nam je Nikodijević

  • 3

SNS i SPS izvesno nastavljaju saradnju u Beogradu. To je potvrdila jučerašnja izjava predsednika Gradskog odbora naprednjaka Nebojše Stefanovića, kao i današnja izjava za Telegraf.rs socijaliste Nikole Nikodijevića. Obojica smatraju da, kako kažu, treba da bude nastavljena uspešna saradnja, te da se ne radi o tome kome će pripasti koja fotelja, već kako da se poboljša život Beograđana.

Kako će izgledati podela mandata posle pobede SNS-a?

- Mi nemamo koalicioni sporazum, niti smo ga ikad imali. Mi imamo dogovor, koje su uvek poštovale obe strane i tu nije nikad bilo problema. I kod nas i kod njih je najvažnija reč - kaže Nikodijević za naš portal.

Još uvek aktuelni predsednik Skupštine grada napominje da nikada nije postojao problem u funkcionisanju koalicije.

- Ono što se dogovorimo, tako uradimo i nema potrebe da potpisujemo nikakve papire - rekao nam je Nikodijević. Ističe da je suviše rano da se razgovara o podeli funkcija.

Foto: Milena Đorđević

- Još nisu proglašeni konačni rezultati izbora i nije okončan izborni proces, samo smo konstatovali da treba da nastavimo da radimo zajedno, jer smo uspešno radili u ove četiri i po godine u Beogradu. Oko detalja nismo razgovarali - izjavio je Nikodijević, jedan od najaktivnijih u kampanji socijalista.

A, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je najavio da će, pošto Gradska izborna komisija u potpunosti okonča izbornu proceduru, predsednik Skupštine grada u roku od 15 dana zakazati termin njene kostitutivne sednice, posle čega će se znati konkretni datumi kada će se izabrati nova gradska vlast.

Foto: A. Nalbantjan

U izjavi za Studio B, Mladenović je rekao da je rok za održavanje konstitutivne sednice gradskog parlamenta 60 dana od zakazivanja.

- Konstituisanje parlamenta znači izbor predsednika Skupštine, potpredsednika, sekretara i zamenika sekretara, a za izbor gradonačelnika od tog trenutka imamo 30 dana. To su maksimalni, krajnji rokovi po zakonu, ali očekujem da će konstituisanje Skupštine, izbor organa Skupštine i izbor gradonačelnika i članova veća biti u istom danu, kao što je to bilo i pre četiri godine - rekao je Mladenović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • %+%

    7. mart 2018 | 23:15

    Prirodno bi bilo da se saradnja nastavi.

  • gaga

    12. mart 2018 | 14:41

    cuveni sps i njihova podrska.jos malo i nece ih biti ni u skupstini.nema ni cenzus da imaju.ne postoji stranka koja vise voli vlast od njih.

  • djape ja

    10. mart 2018 | 15:32

    Hteli su sami da idu,i posle da ucenjuju ali desilo se sto se desilo,NE HVALA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA