≫ 

Hrvat poklonio firme milionske vrednosti, pa otišao da živi u šumu! (FOTO) (VIDEO)

U Turskoj sam osnovao firmu za obradu rezultata na sportskim takmičenjima koju sam poklonio partneru, u Hrvatskoj sam imao istu firmu, ali i nju sam poklonio

  • 0

Hrvat Nikola Borić (40), jedan od najboljih svetskih atletskih trenera otišao je u šumu iznad slavonskog sela Kokočak i počeo je da gradi svoj dom. On, živi kao pustinjak, ne želi internet, struju, vodu.

PARE SE ZA NJEGA LEPILE, A ON OSTAVIO SVE I OTIŠAO U ŠUMU: Nikola tvrdi da mu ništa ne nedostaje i da je prvi put u životu istinski srećan (VIDEO)

Selo Kokočak u Parku prirode Papuk, gotovo i ne postoji na mapi. U Kokočaku je do do skora živelo tek petoro ljudi. I onda, na čuđenje svih, u šumu iznad sela došao je i počeo da gradi svoj dom Nikola Borić, jedan od najboljih svetskih atletskih trenera.

- Moja filozofija se svodi na život u skladu sa prirodom, bez ikakvog otpada. To sam sve pronašao u ovom selu i moj dolazak ovde, koliko god to vama zvučalo i izgledalo radikalno, nije bila odluka koju sam doneo preko noći - rekao je Nikola Borić, koji je napustio svoj dobro plaćeni posao i otišao da živi kao pustinjak.

Svakodnevnica je drugačija, ali monotonije nema. Jedini ima auto, pa vozi kolektivno komšije u grad, pomaže im u svinjokolju, cepanju drva ili flaširanju boca. Činjenica je da se u prirodi dobro snalazi.

Printskrin: YouTube/Mantreshvar Margii Printskrin: YouTube/Mantreshvar Margii

- U Kini sam počeo proizvodnju vrhunskih bicikala, U Turskoj sam osnovao firmu za obradu rezultata na sportskim takmičenjima koju sam poklonio partneru, u Hrvatskoj sam imao istu firmu, ali i nju sam poklonio - priča Nikola.

U poslu u kojem se bavio Nikola Borić je dostigao vrh. Kaže, u atletici se “popeo na Mont Everest, iznad toga nema ništa, a svi ponovni usponi nisu mu bili više zanimljivi”.

Printskrin: YouTube/Mantreshvar Margii Printskrin: YouTube/Mantreshvar Margii

- Volim, obožavam svoj trenerski posao, ali jednostavno, izgubio sam motivaciju da radim i sve te uspehe ponavljam – priča Nikola.

Od “tekovina civilizacije” Nikola je u Kokočak poneo samo Ladu Nivu, bez koje je nemoguće doći do njegove brvnare, poluraspadajući mobilni, kojeg uskoro planira da “baci u potok” i motornu testeru, kojom je raskrčio šumu. Dok nije izgradio kolibu, spavao je na balama sena pored velikog bureta koje je pretvorio u peć.

Kaže da je prvi put u životu istinski srećan.

 
A post shared by Dinja (@_dinja_) on

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA