≫ 

Snimak hapšenja mladića u Splitu koji je umro nakon što je progutao kesicu marihuane (VIDEO)

- Pokušali su da mu otvore usta. Bili su nasilni, udarali ga šakama. Umro je zbog policijske represije - tvrde svedoci

  • 18

Mladić koji je u Splitu umro nakon što je progutao kesicu marihuane identifikovan je kao 24-godišnji Tonko Vilibić (24). Tonko je umro od gušenja kada mu se gesica marihuane zaglavila u dušniku.

Mladić (24) bežao od policije, pa progutao kesicu marihuane i umro: Tragedija u Hrvatskoj!

Policija mu je prišla oko 20.30 sati u Ulici 8. Mediteranskih igara kod poljudskog stadiona s namerom da ga identifikuje jer su sumnjali da ima drogu. Mladić se prepao i počeo je da beži.

Vrećicu sa šest grama marihuane je strpao u usta.

Nakon nekoliko minuta trojica policajaca u civilu ga je savladalo i odveli su ga prema policijskom vozilu. Njemu je tada pozlilo i ubrzo je umro. Kod mladića nije nađena nikakva druga droga osim ovog paketića tako da verovatno nije reč o dileru.

Svedoci hapšenja kažu da je mladić u strahu pokušao da proguta tu vrećicu, ali nije mogao jer su ga udarali. Uvereni su da mu je zbog toga kesica zapela u dušniku i da se zato ugušio.

- Pokušali su da mu otvore usta. Bili su nasilni, udarali ga šakama. Umro je zbog policijske represije - tvrde svedoci.

Tonko je živeo sa roditeljima i mlađim bratom.

- Bio je normalan dečko, pristojan i uredan. Niti propalitet niti narkoman. Majka mu je medicinska sestra, a tata je bio keramičar. Pomagali su babi i dedi na selu, imali su i baštu. Normalna porodica - izjavila je Tonkova poznanica, a prenosi "100posto.hr".

Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Tonko je poslednje dve godine radio na brodu. Sada je taman došao s broda, ali je trebalo da se ubrzo vrati na more.

- Svi smo u šoku. Ne želimo da se ovo zataška. Trebali su da ga odvedu u policijsku stanicu da mu se sudi, a ne tako. Zgroženi smo ponašanjem policije. To je sve sramotno i jako tužno - rekla je poznanica koja je medijima dala snimak sa lica mesta.

Policija tvrdi da su ga službenici, čim mu je pozlilo, odmah polegli na pod, skinuli mu lisice i zajedno s građanima koji su se zatekli na mestu događaja pokušali da mu pruže pomoć. Istovremeno je pozvana i Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla na mesto događaja i nastavila s pružanjem pomoći, a zatim su ga odveli u bolnicu. Ali, mladiću nije bilo spasa.

- Postupanje policijskih službenika od trenutka hapšenja i stavljanja lisica, do trenutka kada je osobi pozlilo i kada su mu skinute lisice trajalo je dva minuta - saopštili su iz PU splitsko-dalmatinske. Da li je postupanje bilo u skladu s ovlašćenjima, proveravaće se i na nivou MUP-a.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA