≫ 

Mile je pošao po cigare, kada ga je iza ćoška sačekao medved! Nije ni shvatio šta se dešava, već je leteo sa litice!

Mile Kasapović, šezdesetdvogodišnji meštanin naselja Rekavica 2 u Banjaluci, kaže da se sve odigralo munjevitom brzinom

  • 2

U banjalučkom naselju Rekavice 2 u nedelju oko pet sati desio se nesvakidašnji susreta - Mileta Kasapovića je na putu do prodavnice napao medved koji mu je naneo lakše povrede grudnog koša.

ŠOK : Kad je krenuo da otvori kola nije mogao da sanja kakav prizor ga čeka!

Mile Kasapović, šezdesetdvogodišnji meštanin Rekavica 2, kaže da se sve odigralo munjevitom brzinom kada je krenuo po cigarete, pišu "Nezavisne".

- Obuzeo me je strah kada sam sreo medveda, propeo se na zadnje noge, oči su mu bile velike i sjajile se kao dve svetiljke. Zakačio me je i skotrljao sam se niz brdo, nisam stigao ni da krenem da bežim - ispričao je Kasapović.

Od udarca Kasapović je zadobio povrede i oseća bolove u predelu rebara i tvrdi da je bio bliže pet centimetara medvedu da bi ga zgrabio.

Dodao je da su i ostali meštani imali problema sa ovom zveri, ali da je u pitanju bila materijalna šteta jer je medved razbio četiri košnice i ubio dve ovce.

Kaže da mu ne preostaje ništa drugo nego da miruje dok ga bolovi ne prođu. Svoju majicu će ostaviti za uspomenu, a planira i da pokrene tužbu protiv odgovornih.

Foto: Profimedia/Designpics

Meštani Rekavica 2 kažu da strahuju za svoje živote, pa onda zbog stoke i druge materijalne štete. Najbliža komšinica Mileta Kasapovića kaže da se jako uplašila kada ga je u nedelju videla sa pocepanom majicom.

- Strahujem najviše za sigurnost svog deteta, pa onda i za svoju sigurnost. Muž mi ide u potok i nikada mu se nešto slično nije desilo, ali ovo sada... - ostala je zatečena meštanka Rekavica 2.

Iz Lovačkog udruženja "Zmijanje" Banjaluka rekli su da su bili na licu mesta nakon što su obavešteni o ovom događaju i da je pretpostavka da je reč o jednom medvedu.

Foto: Pixabay

Dobili su saglasnost od nadležnih da izvrše odstrel medveda s obzirom na to da su ugroženi imovina i životi ljudi u tom predelu.

- To nije klasično stanište za medveda, tu je potrazi za hranom i vodom, tumara okolo, ruši pčelinjake zbog suše i vrućina - rekli su iz "Zmijanja".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA