≫ 

Danijeli (24) se od petka gubi svaki trag: Ćerka pita kad će doći, muž je zove da se javi. Tog dana je 4 puta zvala isti broj (FOTO)

I dok iz zagrebačke policije poručuju “kako ne mogu da komentarišu nikakve navode vezane za ovaj slučaj”, a celu situaciju, osim Danijelinog supruga, izuzetno teško proživljavaju i njeni roditelji

  • 5
Foto: Facebook

Danijela Janković Hrnčić (24) nestala je prošlog petka, a hrvatska policija aktivno traga za ovom devojkomPorodica je očajna jer još uvek nemaju vesti o njoj, a za Danijelu neprestano pita njena petogodišnja ćerka.

DRAMA: Nestala maloletna majka Božica i njena beba! Ceo Balkan na nogama (FOTO)

- Molim te, Danijela, samo mi javi da si dobro, samo mi reci da si živa i zdrava. Ako me ne želiš, budi sa kim god hoćeš, gde god hoćeš, volim te i ništa ti neću zameriti, ali ne drži i mene i našu ćerkicu i svoje roditelje u neizvesnosti – jedva zadržavajući suze, govori Huse Hrnčić (32), Danijelin suprug.

Govore mi: ne budi dosadan

Iz kuće u Donjem Stupniku, gde je živela sa roditeljima, suprugom i petogodišnjom ćerkicom izašla je u petak oko 9 sati, sela u plavu Golf “šesticu” koju joj je pre dve godine poklonio upravo suprug, a gde se uputila nakon toga, trenutno niko ne zna.

– Ja sam iz kuće u autoperioncu na Jankomiru, gde radim, otišao u 7:20 sati, a sa njom sam razmenio nekoliko poruka sat vremena kasnije. Napisao sam joj: “Dušo, da li si kod kuće?”, a ona mi je odgovorila kako upravo suši kosu i da zatim ide da podigne rezultate kod doktora u Remetinec.

Čuli smo se još u 9:34 kad mi je rekla da je upravo na bankomatu i da podiže novac, a idući poziv sam joj uputio u 10:30 sati, ali broj joj je bio nedostupan – rekao je Danijelin suprug.

Ubrzo mu je, kaže, sve to postalo sumnjivo, a uveče je slučaj prijavio policiji, piše Večernji.hr.

– Zovem u stanicu svaki dan da pitam imaju li kakvu novu informaciju, a oni mi odgovaraju “da ne budem dosadan, i da ih pustim da rade svoj posao” – nemoćan je Huse Hrnić.

Foto: nestali.hr

Priznaje kako su mu rekli da je Danijela tog petka ujutro razmenila četiri poziva sa jednim brojem mobilnog telefona, ali ne žele da mu daju taj broj. Takođe, tvrdi i kako su mu u policiji rekli da njegova supruga nije otputovala van granica Hrvatske, ali u tome ih opovrgava specijalista za kompijuterske mreže koji je radio i na slučaju lociranja Amerikanke Vanese Ranej, a koji je na molbu Huse Hrnića pokušao da locira njegovu suprugu, odnosno njen mobilni telefon.

– Nakon što me Danijelin muž nazvao i dao mi podatke o njenom mobilnom telefonu, mejl adresama i Fejsbuk profilu, ustanovio sam da se Danijela nalazi van Hrvatske jer je zadnje povezivanje njenog mobilnog telefona bilo 21. jula u 18:33 sati na javnoj mreži u Austriji, a 24. jula u 20:28 sati na Vodafone mreži u Nemačkoj.

Prema svim testovima prema njenom mobilnom telefonu i podacima koje imam, ona se nalazi u Nemačkoj. S obzirom na to da se Danijela vodi kao nestala, svakako bi naše institucije trebale da kontaktiraju sa službama u Nemačkoj. Napominjem i kako je njen broj mobilnog telefona nedostupan, ali se njen uređaj preko njenih podataka povezivao na internet.

Inače, do informacija o njenoj lokaciji došao sam preko javno dostupnih aplikacija, a laički rečeno, svaki uređaj spojen na neku mrežu vidljiv je i dostupan, pitanje je samo kako doći do njegove adrese. Svaki takav uređaj ostavlja neki trag, odnosno “log” koji se može u realnom vremenu komuniciranja locirati – objasnio je specijalista za kompjuterske mreže.

Foto: Profimedia/Press Association

U vezi su više od deset godina

I dok iz zagrebačke policije tek kratko poručuju “kako ne mogu da komentarišu nikakve navode vezane za ovaj slučaj”, a celu situaciju, osim Danijelinog supruga, izuzetno teško proživljavaju i njeni roditelji, piše Večernji.hr.

Otac joj je tu u Stupniku, zatvorio se u sobu, ni sa kim ne razgovara, strah me je da mu se nešto ne dogodi. Ćerkica je na moru sa njenom majkom, svaki dan pita: “A kad će mama doći”, zasad joj još uvek ne govorimo šta se zapravo događa – govori Huse Hrnić.

Ističe da mu je bitno samo da se Danijela javi i da kaže da je dobro, a da će svaki drugi problem već nekako da reše.

– U vezi smo deset godina, otkako je ona krenula u prvi razred srednje škole. Pre dve godine imali smo jednu veću svađu, ali osim toga uvek smo se dobro slagali, stalno smo bili u kontaktu. Dan pre nego što je nestala došla je po mene na stanicu, otišli smo na kebab, došli kući, razgovarali pa legli u krevet – kazuje očajni suprug.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA