Manijak nastavlja da teroriše Banjaluku: Osam napada za mesec dana

Niko sa sigurnošću na može da potvrdi da je reč o istom napadaču, ali skoro svi napadu su bili jako slični

  • 2

U protekla tri dana na popularnom izletištu Banj Brdo u Banjaluci manijak je napao još dve žene, od kojih je jednu pokušao da siluje, što je već osmi napad za mesec dana.

Manijak hara Banjalukom: Napada devojke i pokušava da ih siluje, Bosanci predlažu rešenje!

Banjalučanke su zabrinute i u strahu zbog napada koji su proteklog meseca uzdrmali bezbednost u gradu. Niko sa sigurnošću na može da potvrdi da je reč o istom napadaču, ali skoro svi napadu su bili jako slični.

Prvi slučaj zabeležen je pre nešto više od mesec dana kada je na jednog grupi na Fejsbuku objavljeno da su napadnute dve devojke kod OŠ "vo Andrić“, ali to nisu prijavile policiji. Nedugo zatim desio se novi napad koji je prijavljen policiji. Tada su u tri odvojena slučaja napadnute devojke u Novoj Varoši. Jedna je napadnuta kod kafića "Renome“, a druge dve u delu naselja poznatom kao Malbašićeve zgrade.

Nakon objavljivanja informacije o ovom iz Policijske uprave Banjaluka su rekli da mediji bespotrebno šire panike, ali tada su usledili novi napadi. Tako je prošli petak devojka ispričala kako je napadnuta kod škole „Ivo Andrić“ i koju je od silovatelja spasio komšija koji je slučajno naišao.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Naredni dan manijak se skidao go i pokazivao polni organ u naselju Petra Preradovića, koje je veoma blizu pomenute škole. Policija je tada privela Vanju G. koji je priznao da se skidao go, a u jednom trenutku rekao je i da stoji iza zadnjeg napada kod škole. Međutim, ubrzo je povukao priznanje, a napadnuta devojka ga nije mogla prepoznati jer joj je prišao sa leđa. Zbog toga policija nije našla dvoljno dokaza da ga poveže sa ovim napadima pa je pušten na slobodu.

Međutim, tu nije kraj, jer su se i ove sedmice desila još dva napada i to na popularnom izletištu Banj brdo.

Foto: Profimedia, Pixabay
Foto: Profimedia/Alamy

Žena koja je napadnuta u utorak uveče rekla da je napadač bio mlađi muškarac, tamne kose, visok i mršav.

- Išla sam u rekreativnu šetnju kao što i obično radim, kada je na skretanju od kafića prema spomeniku ispred mene iskočio muškarac, stavio mi ruke preko lica, povukao u stranu i rekao da budem tiha. Oduzela sam se od straha – rekla je ova žena.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA