Veliki požar u Hrvatskoj zahvatio Nacionalni park Krka: Plamen sve bliži manastiru, stihiju gasi 180 ljudi (VIDEO)

Požar ide prema kanjonu Krke, nove snage dolaze, tu je i vojska

  • 4

Veliki šumski požar u Hrvatskoj koji je juče popodne buknuo kod Kistanja zahvatio je područje od skoro 1.000 hektara, a vatra je zahvatila i deo Nacionalnog parka Krka u blizini istoimenog manastira koji prema tvrdnji lokalnih vatrogasaca "nije u opasnosti".

Novi požar u Hrvatskoj: Gori u Imotskom, na teren upućena tri kanadera, vatru gasi više od 70 vatrogasaca (VIDEO)

Hrvatski portal index.hr prenosi da se vatrogasci od juče bore sa vatrenom stihijom, a u gašenju vatre pomažu im dva kanadera i tri air tractora. Navodi se da požar još uvek nije lokalizovan.

- Nisu ugroženi objekti i ljudi. Oni koji su evakuisani vraćeni su kućama, struja je uključena. Požar ide prema kanjonu Krke, nove snage dolaze, tu je i vojska - objasnio je za taj portal glavni zapovednik vatrogasaca Slavko Tucaković.

Županijski zapovednik vatrogasaca Darko Dukić je naveo da je na terenu 180 ljudi, a hrvatsko Ministarstvo odbrane je objavilo da je poslalo 50 vojnika u pomoć vatrogascima.

- Požar ulazi u nacionalni park kod manastira Krke, koji nije u opasnosti. Deo požara prema Laškovićima kod Skradina je pod kontrolom, s drniške strane vatru gase društva iz Drniša i Promine, požar kod Zelića kod Knina je prigušen. Požar je prošao kraj kuća u mestu Krnete - rekao je Dukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA