≫ 

Tompson "popio" prijavu zbog koncerta na godišnjicu "Oluje": Prekršio javni red i mir

Portparolka karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je da je Tompson dobio prekršajnu prijavu zbog isticanja neprimerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenja ili reprodukovanja pesama ili tekstova koji remete javni red i mir

  • 9
Marko Perković Tompson Printskrin: Youtube

Protiv Marka Perkovića Tompsona podnesen je optužni predlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu 22. godišnjice VRO "Oluja".

DANAS JE NAJVEĆI USTAŠA! A, verovali ili ne, Tompson je nekad čuvao koze i - SLUŽIO SRBE! (FOTO) (VIDEO)

Portparolka karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je Hini da je prekršajno prijavljen izvođač zbog kršenja člana pet, kojim se brani isticanje neprimerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenje ili reprodukovanje pesama ili tekstova koji remete javni red i mir.

Kriminalističko istraživanje pre svega znači da će na temelju snimaka i fotografija pokušati da se ustanovi identitet drugih osoba protiv kojih bi se onda naknadno podneli obavezni prekršajni nalozi, rekla je Staroveški.

Osim policije, brojne su novinarske ekipe tokom subote snimile skandiranje ustaških pozdrava i pevanje neprimerenih pesama, te odeću i barjake dela publike s utisnutim ustaškim pozdravom "za dom spremni", glasno skandiranje "za dom spremni", što niko nije prekidao, čak ni tokom govora ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Printskrin: Youtube/The Video Creations

Kasnije, na Tompsonovom koncertu snimljene su brojne osobe s tim pozdravom na majicama i slično, što je objavljeno i na portalima i društvenim mrežama, te policija, kako kaže Staroveški, tek treba da utvrdi njihov identitet.

Ali je identitet pevača koji je s pozornice zapevao pjesmu “Bojna Čavoglave” poznat, kao i činjenica da ta pesma počinje s uzvikom “Za dom spremni” zbog čega je prošle godine na proslavi Oluje u Kninu bio prekršajno prijavljen i na Prekršajnom sudu novčano kažnjen, te je kasnije rekao da je taj pozdrav deo pesme koja nije zabranjena i koja njeguje sećanje na Domovinski rat.

Foto: Tanjug/HINA / Mario STRMOTIC

Staroveški je pak pojasnila da zakon precizira da su prekršaji protiv javnog reda i mira dela kojima se na nedozvoljen način remeti mir, rad ili normalan način života građana, stvara nemir, neraspoloženje, uznemirenost ili vređa moral, te ugrožava opšta sigurnost ljudi i imovine.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klop

    9. avgust 2017 | 18:29

    Uhuhuh,tresla se gora-rodio se mis...Pa sto zakon i vlada nije zabranila ili prekinula okupljanje?Dobice kaznu 50evra i to je to,smesno...

  • Putin R.S

    9. avgust 2017 | 18:29

    Tompsone Srbine poturice, prodana duso.

  • samo iskreno

    9. avgust 2017 | 17:57

    Ma koga briga za ovog čobana! Neka ide u njegovo selo i čuva ovce ponovo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA