Arapi osvajaju BiH: Nikad više ulaza iz Emirata, Kuvajta i Saudijske Arabije

Ovo je prvi put da je Granična policija BiH objavila zvanične podatke o broju dolazaka arapskih državljana u Bosnu

  • 24

U BiH je za sedam meseci 2017. ušlo 42.627 građana iz arapskih zemalja, pokazuju statistički podaci Granične policije BiH.

Arapi su je napali u Sarajevu zbog golog ramena: Njen odgovor je ućutkao mnoge! (FOTO)

Prema ovim podacima, najveći broj Arapa koji je ušao u BiH dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i to 19.887, a zatim iz Kuvajta 11.103, dok su na trećem mestu građani Saudijske Arabije kojih je za sedam meseci ušlo 9.385.

Na četvrtom i petom mestu nalaze se građani Katara 1.531, te Jordana, njih 721.

Kada se ovi brojevi uporede sa podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo iz septembra prošle godine, prema kojima je u BiH u prvih sedam meseci ušlo 1.815 državljana Saudijske Arabije, 4.201 Ujedinjenih Arapskih Emirata, te 1.751 građanin Kuvajta, evidentan je porast dolazaka Arapa u BiH, navodi se u tekstu.

Prema podacima turističkih zajednica, Arapi se u BiH u proseku zadržavaju od pet do 10 dana, dok značajan broj njih iznajmi ili kupi kuće za boravak i do mesec dana, a neki kupuju i grade nekretnine širom BiH.

U BiH već izgrađena brojna arapska naselja, piše Dnevni avaz.

Ovo je prvi put da je Granična policija BiH objavila zvanične podatke o broju dolazaka arapskih državljana u BiH.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa kada su idioti

    13. avgust 2017 | 13:27

    Ne vole sto su sloveni pa hoce da malo zagore da postanu arapi kamiljari.Valda im to vise odgovara to je ono kada imas kompeks samoga sebe.Verovatno je to u pitanju.E boze sakloni i ti tih bosanaca opicenih i nakrivo nasadjenih.Navuci sebi a i celom prostoru problem i muku sa bliskoistocnjacima.

  • ro.

    13. avgust 2017 | 14:11

    Tolike su pare uzimaju od tih arapa,sta mogu ocekivati nego da im dolaze i lagano sebi kupuju zemlju. A prica se da arapi se ne zele mesati sa njima. Dzaba im burke feredze i sve ostalo kad arapi zanju sta su oni.

  • Muhamed - Zenica

    13. avgust 2017 | 20:28

    Oni da dodju samo kao turisti, potrose i odu, mozda to nikom ne bi smetalo, iako ostave tonu smeca iza sebe. Inace, Arapi ne dolaze samo u BiH, nego u cijelu Evropu, samo sto kod nas ima korumpirane stoke koja uzme mito, pa im proda cak i drzavnu zemlju za sitne pare. Sve moguce fiktivne firme koje otvaraju da bi ostali, to da i ne spominjem. A sta tek neki od njih rade poslije u regionu ili u BiH, to je opet posebno pitanje na koje cak ni nase Ministarstvo bezbjednosti ne zna tacan odgovor. Sto se tice njihove potrosnje u Evropi, Britanci ih najvise obozavaju. Njihovo Ministarstvo turizma je neki dan poredilo potrosnju prosjecnog Kuvajcanina (4000.00 eura) i prosjecnog Francuza (350.00 eura).Dakle, svi na Zapadu zarade veliku lovu na njima, ali sigurno je da im tamo niko nece prodati drzavnu zemlju uz neki nacionalni park kao sto su to nasi idioti uradili na Vrelu Bosne i drugim mjestima. Da, zaboravio sam i ovo..Mnogi ovi sto dodju u BiH, ne vole cak ni da se mjesaju sa lokalnim stanovnistvom, samo sto neki nasi lokalni "kvazi-Arapi" jos ne kontaju da smo mi ovdje totalno druga kultura i narod koji nema ama bas nista zajednicko s njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA