≫ 

Zatvoreno ušće Ade Bojane: Ribari i meštani u panici (FOTO) (VIDEO)

Slabiji dotok vode iz Drima, vremenske neprilike i nebriga države katastrofalno su se reflektovali na širinu i dubinu ušća

  • 3
Foto:Telegraf.rs

Strahovanja ribara iz Ulcinja da barkama neće moći u lov na more preko ušća desnog rukavca reke Bojane, ostvarena su jer je danas ušće skroz zatvoreno.

Crnogorci uskoro počinju da kažnjavaju turiste u kupaćem na ulici, pijane i one koji spavaju na plaži?!

Do pre 20 dana ribari su barkama mogli na more uz desnu stranu rukavca, gde je imalo dubine za gaz.

Slabiji dotok vode iz Drima, vremenske neprilike i nebriga države katastrofalno su se reflektovali na širinu i dubinu ušća, što može imati kobne posledice po celi ekosistem.

- Ušće Bojane se danas moglo preskočiti. Čamci ovuda više ne mogu na more. Ovo je rezultat suše i neodržavanja plovnog puta. Nadam se da će Morsko dobro deo ovogodišnjih prihoda usmeriti na organizovanje ozbiljnog kopanja i produbljivanja rukavca na račvi, kako bi zatim jesenje kiše odradile ostatak posla. U suprotnom, ovo će se sve pretvoriti u baruštinu, koja će biti interesantna samo komarcima - rekao je za naš portal Ulcinjanin Miljan Knežević.

Foto: Telegraf

Brojni apeli ribara i ekologa da se u rešavanje problema hitno uključe nadležne opštinske i državne strukture, nisu urodili plodom.

- Rukavac gde su kućice je već godinama sve plići, pa su ribari apelovali da se produbljuje kako se ovo ne bi desilo. Država je pre 8 godina naručila projekat za sanaciju. Odradio ga je Beogradski profesor Sava Petković, koji je tada i upozorio da će do ovoga da dođe. Međutim, ništa nije urađeno - istakao je Miljan.

Pogledajte kako trenutno izgleda ušće: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske

    14. avgust 2017 | 23:43

    Ulcinj nije u srbiji hahahahaha aaaahahaha crnogorac nezna đe je ukcinj

  • drifter

    14. avgust 2017 | 23:15

    Eto sad kod vas na adi bojani u srbiji havarija a nedavno je bilo kod nas u crnoj gori

  • RADZA

    15. avgust 2017 | 00:46

    Nekad bijo i opet ce biti jedna drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA