≫ 

Vatra u Hrvatskoj stigla i do srpskih kuća: Vozači beže u suprotnom smeru na auto-putu, stravični požari vide se čak iz svemira (FOTO) (VIDEO)

Neutvrđen broj kanadera i airtraktora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica

  • 9

U Hrvatskoj požari gore od Hvara do Velebita, a vatra se opasno približila Zadru, javljaju hrvatski mediji.

Na Lovćenu divlja vatrena stihija: Požar preti da se proširi na primorje, zaostala municija izaziva detonacije, građani se zovu u pomoć (FOTO) (VIDEO)

Foto: Telegraf

Stanje na nekim požarištima u Hrvatskoj je i dalje kritično, a kako je javlja Antena Zadar, požari su se opasno približi Zadru.

Neutvrđen broj kanadera i airtraktora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica, javlja ovaj medij.

Foto: Telegraf

- Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo deo snaga. Jako smo razvučeni po požarištima, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje - rekao je zapovednik Javne vatrogasne službe Zadar Željko Šoša.

Foto: Telegraf

JVP Zadar s najnovijim informacijama donosi loše vesti - samo Vir ne gori! U plamenu su Slivnica Donja i Gornja, Smilčić-Kašić, Vrana, Benkovac i Turanj, javili su hrvatski mediji.

- Veliki požar koji je u nedelju uveče krenuo kod Turnja u ponedeljak ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure - kazao je Šoša.

- Požarište je dugačko nekoliko kilometara, situacija nije dobra, beži kontroli jer je teren delom nepristupačan i duva jaka bura. Branimo kuće, vinograde, poljoprivredne objekte, ali još uvek nema govora o saniranju požarišta - rekao je Hini Šoša.

Foto: Telegraf

Portal Index.hr u međuvremenu je javio da je stanje na autoputu A1 kod Benkovca haotično zbog požara, a vozači koji su jedno vreme stajali u koloni okrenuli su vozila u suprotnom smeru kako bi pobegli od nadolazeće vatre.

Vatra je zahvatila i mesto Kistanje i okolinu pored Knina, gde pretežno žive pripadnici srpske nacionalnosti. Takođe gori i šuma kod nekadašnje fabrike Tvik, preko puta restorana Kondor.

- Jedva smo se izvukli! Krenuli smo ka Benkovcu, gori sve oko nas! - rekla je za naš portal devojka koja se zatekla na licu mesta.

Veliki požari koji danas haraju Dalmacijom vidljivi su iz svemira, a najnovija fotografija koju je objavila NASA otkriva kako su se požari dodatno razbuktali.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona

    21. avgust 2017 | 17:00

    Stize im oluja...

  • komsijasusjed

    21. avgust 2017 | 19:11

    E, ljudi moji, za neke koji daju komentar, molim Vas da odete na pregled kod doktora. Niste dobro, zaista. Vatrogasci brane SVE kuce, ne hrvatske ili srpske. Bore se svi zajedno, da tu stihiju sprece da unisti SVE. A zato neko sebi daje za pravo da iza tastature pljune sve. Sramota. A mahom su lokalni ljudi, dvd, ako znate sta to znaci. Sram Vas i sprd bilo.

  • Ocajno pero

    21. avgust 2017 | 17:11

    Pa vi ste clanica EU, sta ne reckaju vas ni pod razno da vam pomognu? Budite srecni da ne posalju kanadere koji umesto vode nose benzin da jos malo pospese vatricu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA