Hrvatski sveštenik načisto poludeo: "Logor smrti u Jasenovcu je laž"! Zadrto brani NDH i zločine ustaša

Stjepan Razum pokušava da uveri hrvatsku javnost da Jasenovac zapravo bio komunistički logor nakon Drugog svetskog rata, dok se tokom NDH u njemu ništa preterano strašno nije desilo

  • 67

Razum je izgubio razum!

Hrvatski sveštenik Stjepan Razum trenutno na poziciji voditelja Matične kancelarije Zagrebačke nadbiskupije.  preko dana pazi na dokumente nadbiskupije, a izvan radnog vremena, pretvara se u jednog od najupornijih i najzagriženijih branilaca NDH u Hrvatskoj, prenosi hrvatski Index.

Hrvati doneli šokantnu odluku: "Nema osnova da tabla sa ustaškim pozdravom bude uklonjena iz Jasenovca"

Razum je član i predsednik Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, koje već godinama pokušava da uveri hrvatsku javnost da je Jasenovac zapravo bio komunistički logor nakon Drugog svetskog rata, dok se tokom NDH u njemu ništa preterano strašno nije desilo.

Za svešenika Razuma "nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu"

Za ovog katoličkog sveštenika ustaški logor smrti Jasenovac je “otrovna i sramotna laž”.

On smatra da “nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu, ali ima za partizanske”, a naročito mu smeta “zloupotreba Stepinčevih reči o osudi Jasenovca”, tj. formulacija pokojnog kardinala o Jasenovcu kao “sramotnoj ljagi”.

Printskrin: Youtube/Oskar Šarunić

Za NDH, Razum otvoreno gaji velike simpatije, proglašavajući je pretečom savremene Republike Hrvatske, pa nastavlja svoje tumačenje:

- Ne možemo ni po čemu zaključiti da bi nadbiskup Stepinac u februaru 1943. godine mogao imati saznanja da se u logoru Jasenovac masovno ubijalo ljude, jer to nije mogao ni imati, budući da prema utemeljenim novijim istraživanjima takvih ubijanja nije ni bilo - tvrdi sveštenik.

Stepinac nikad nije bio protiv NDH, a Tito je megazločinac 

Za sveštenika Razuma je pozitivno podržavati ustaše. Za Razuma su ustaše “bili časna sastavnica Hrvatskih oružanih snaga”, “čestiti ljudi”, dok je Josip Broz “samozvani Tito” i “megazločinac”.

Foto: Wikipedia/Petar Milošević, Profimedia/World history archive

Možda je najskandaloznija tribina iz 2015. godine održana u Bazilici Srca Isusova na temu "Ratni zločinac Tito", na kojoj su govorili Razum i Mladen Ivezić. Svešenik Razum je tada izjavio da je "partizanski pokret najtragičnija epizoda u celokupnoj ispovesti hrvatskog naroda", te je onda pohvalio saradnju NDH i četnika. Ivezić je izjavio da su "četnici prvi antifašisti Jugoslavije", što je Razum zadovoljno slušao, kako se može videti na snimku tribine.

Sumnjičav prema demokratskom poretku, sklon teorijama zavera, oduševljen s ustašama i NDH, sveštenik Stjepan Razum je, uprkos svim svojim ekstremističkim ekscesima, i dalje ugledan član hrvatskog društva, u Zagrebačkoj biskupiji drži značajnu poziciju moći, sa urednom platom.

(Telegraf.rs/index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lilly

    26. avgust 2017 | 12:43

    Boze, pa zar to moze da bude boziji izaslanik na zemlji. Ovakav svestenik je bruka katolicke crkve.

  • Marko cg primorje

    26. avgust 2017 | 12:41

    Bog zna da nije laz...a dusmane nase kaznice bog

  • Superhik

    26. avgust 2017 | 12:40

    Pa da je u to logoru stradalo 500.000hrvata onda bi bio prestrašan a pošto su to bili srbi onda nije strašno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA