Dikić negirao krivicu: Išao sam na Ostrog da se lečim, ne da organizujem teroristički napad u Crnoj Gori

- Nikada nisam bio pripadnik kriminalne organizacije, niti ću ikada biti. Nisam nikada učestvovao u nasilju - naveo je Dikić

  • 3

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma tokom crnogorskih parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine, a optuženi Bratislav Dikić je negirao krivicu, rekavši da je u Crnu Goru došao zbog lečenja alternativnim medikamentima.

Potvrđena optužnica protiv 14 srpskih, ruskih i crnogorskih državljana u slučaju nemira u Crnoj Gori

Penzionisani komandant Žandarmerije Srbije je skoro sat vremena iznosio odbranu, a potom zatražio pauzu zbog zdravstvenog stanja.

Podgoričke "Vijesti" prenose da je Dikić izjavio da nije kriv i da se radi o neosnovanoj optužnici za koju tvrdi da je izmišljena.

- Nikada nisam bio pripadnik kriminalne organizacije, niti ću ikada biti. Nisam nikada učestvovao u nasilju - naveo je Dikić.

U Crnu Goru je, kako kaže, došao da bi pokušao alternativnim medikamentima da se izleči, i to u manastiru Ostrog.

Od svih optuženih rekao je da zna samo prijateljicu Kristinu Hristić, koja je sa njim došla u Crnu Goru, kao i da optuženog Aleksandra Sinđelića nije poznavao i da ga je on putem Fejsbuka kontaktirao sa željom da se upoznaju.

Naveo je da su se upoznali u Nišu u oktobru i da je Sinđelić pominjao protest u Crnoj Gori, ali da je prvobitno rekao Sinđeliću da on ne može da dođe jer je bolestan.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Navodno, drugi put su se sreli nakon 4-5 dana kada je Sinđelić opet zatražio od njega da dođe na protest protiv NATO, ali da nije precizirao kada će biti skup i da li će ga biti. On je dodao da mu je Sinđelić tada dao 500 dolara, i da mu je rekao da je to za lekove i da ga je zamolio da uzme jer sada dobro zarađuje.

Otkrio je da je Specijalnom državnom tužiocu Crne Gore Milivoju Katniću nudio punu saradnju i čak i operativnu pomoć.

- Ja sam se fotografisao ispred Skupštine, nisam znao o čemu se radi. Nisam toliko lud da se slikam tamo ispred Skupštine, a da je sutra napadnem - tvrdi Dikić, navodeći se da ne radi o nikakvom izviđanju.

Takođe je rekao da nije ni znao šta je Demokratski front i da je o toj stranci saznao od tužioca Saše Čađenovića. On je ponovio da ima toliko obaveštajnog i policijskog iskustva da ne bi valjda radio stvari u optužnici, a da je planirao krivično delo.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Porekao je da je znao da postoji kriminalna organizacija, i da je Sinđelić njen pripadnik.

- Kada sam uhapšen i odveden u njihove prostorije tada su došli gospodin Katnić i Saša Čađenović i ispričali mi da sam ja član kriminalne grupe, ali ja sam rekao da ne znam ništa o tome - rekao je Dikić.

On tvrdi da mu je Katnić prvi put zapretio rekavši: "Ja ću tebi spakovati robiju, a sud neka te oslobodi pa neka ti sve plate".

- Kada mi se situacija pogoršala, zamolio sam Čađenovića da mi se promeni mera nadzora kako bih preživeo sve što mi se dešava i to je učinjeno za mene. Međutim, kada je ušao Katnić, stavio je ruke u džepove, pogledao kroz prozor i rekao: ''Saša, ne možemo tako, što ćemo sa ovim oružjem, ne možemo ga staviti ovim jadnicima, spakovaćemo ga generalu, on je vojnik - tvrdi Dikić.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija Srbima

    6. septembar 2017 | 13:41

    Podrška za generala Dikića! Ponos Srbije i primer časnog policajca i patriote! Izdrži brate, narod Srbije je uz tebe!

  • Nele

    6. septembar 2017 | 14:04

    Pa tvoje je da vidis ko jeste tako se brani

  • Sokrat

    5. oktobar 2017 | 17:35

    Mnogo naivan ovaj bata dikic...Sve lose u zandarmeriji iznedrio je on.Zasto ode da se leci bas tad?Sto ne ode dan posle...Baraba i bitanga,bruka za sluzbu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA