≫ 

Voda u Zadru ne sme da se pije, i još dugo neće moći: Sve je poplavljeno, oluja u Hrvatskoj donela više padavina nego Irma u Americi (VIDEO)

- Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbegavaju korišćenje saobraćaja zbog vlastite sigurnosti - obavestili su sinoć iz uprave grada Nina

  • 2

U Ninu u Hrvatskoj proglašeno je vanredno stanje zbog ogromnih poplava koje je prouzrokovalo jučerašnje nevreme, a u grad je jutros stigla i amfibija koja pregleda teren.

Kao da je Irma stigla u Hrvatsku: Izdato crveno upozorenje za stravično nevreme, ljudi zarobljeni u automobilima, škole zatvorene!

Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, molimo sve građane da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova te izbegavaju korišćenje saobraćaja zbog vlastite sigurnosti. Sve službe su na terenu te rade sve što je u njihovoj moći da bi se stanje čim pre normalizovalo. Za sve poteškoće možete se obratiti kriznom centru u zgradi Doma kulture u Ninu (Trg hrvatskih branitelja 1, Nin) ili na tel. 023/265-542", obavestili su sinoć iz uprave grada.

Foto: Tanjug/AP/Hina/Zvonko Kucelin

Iz uprave grada su istakli da danas neće biti nastave u OŠ Petar Zoranić i da neće raditi nijedan dečiji vrtić u Ninu, piše "Index.hr".

Takođe, voda na području starog jezgra grada Nina nije za piće. 

Katastrofa u Zadru

Foto: Tanjug/AP/Hina/Zvonko Kucelin

Voda u Zadru danima neće biti za piće nakon poplava koje je izazvala jučerašnja oluja. Savetuje se da se voda pre upotrebe prokuva.

Vatrogasni zapovednik Željko Šoša u razgovoru za Radio Zadar rekao je da se voda trenutno ispumpava na 20 lokacija.

Od sinoć je angažovano 107 pumpi, 201 vatrogasac i 50-ak hrvatskih vojnika.

Foto: Tanjug/AP/Hina/Zvonko Kucelin

Prema podacima Ogimeta, koji je u ponedeljak uveče prikupio podatke o padavinama s 5.889 stanica, Zadar je juče bio ubedljivo najkišovitiji grad na svetu.

Ni uragan Irma nije doneo rekorde kakvi su juče zabeleženi na severu Dalmacije.

Ekstremnih 323 mm palo je na stanici Zadar-Zemunik, a u samom gradu Zadru palo je 284 mm što je uzrokovalo poplave i brojne probleme. Padavine koje je doneo sredozemni ciklon obilnije su u odnosu na merne stanice na Floridi. Primera radi, u Džeksonvilu je palo “tek” 218 mm.

Pogledajte kako je izgledala poplava u Zadru:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA