≫ 

Arapi posle Porto Montenegra kupuju i brodogradilište Bijela za 2,65 milijardi evra: Novi plan - remont jahti i superjahti (FOTO)

Za 2,65 miliona evra vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Holandije dobijaju svu imovinu u koncesionom krugu osim upravne zgrade

  • 16

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić, doneo je odluku kojom je odobrio prodaju koncesionog kruga konzorcijumu koji čine kompanije Adrijatik marinas i Damen za 2,65 miliona evra.

PORTO MONTENEGRO IMA NOVOG VLASNIKA: Arapi otkupili ceo nautičko-turistički kompleks u Tivtu

Ostojić je potvrdio za list Dan da je odluku juče poslao konzorcijumu službenom poštom.

Adrijatik marinas je vlasnik Porto Montenegra, dok je Damen holandska firma koja se bavi remontom i brodogradnjom i jedna je od uspešnijih u svetu na tom polju.

- Poverioci imaju pravo žalbe na odluku koju sam doneo. Ako se niko ne bude žalio, odluka postaje pravosnažna, nakon čega se potpisuje ugovor sa konzorcijumom, koji ima 70 dana nakon potpisivanja ugovora da uplati novac. Konzorcijum je obavezan da potpiše ugovor i uplati novac - rekao je Ostojić za Dan.

Za 2,65 miliona evra vlasnici tivatske marine i njihovi partneri iz Holandije dobijaju svu imovinu u koncesionom krugu osim upravne zgrade. Dobijaju i opremu koja je usko vezana za te objekte.

Foto: asybijela.com

Adrijatik marinas i Damen planiraju da se u Bijeloj bave remontom jahti i megajahti.

Oni su jedini dostavili ponudu za dodelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela. Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona evra.

Ostojić je kazao da je konzorcijum tražio da prodaja imovine Brodogradilišta bude povezana sa davanjem koncesije, ali da je on odbio taj predlog jer koncesija ne zavisi od njega.

- Koncesija nema nikakvog uticaja na stečaj - objasnio je Ostojić.

Foto: asybijela.com

Stečaj u Brodogradilište je uveden polovinom 2015. godine i do sada je, prema njegovim rečima, namireno 70 odsto potraživanja.

Vlasnici Porto Montenegra od prošle godine su Investment korporejšn of Dubai (ICH). Oni su od Pitera Manka i njegovih partnera otkupili kompletan udeo u firmi Adrijatik marinas.

U Bijeloj bi trebalo da zaposle oko 100 radnika. Nakon stečaja, u Bijeloj je bez posla ostalo blizu 400 radnika. Trenutno ih je angažovano 20. Većina je otišla nakon prodaje velikog i malog doka, simbola Bijele, piše Dan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    13. septembar 2017 | 18:41

    Jamajka ima 400 plaza, a domace stanovnistvo moze da se kupa na 18,kako je krenulo doci ce braca kod nas u Marinkovu baru da se kupaju.Tako to biva , a kasnije dobice stanovnistvo i velike pare da se iseli jer mi beli ljudi smo produkt sejtana, bar tako oni kazu i zato zele da nas uniste.Mi narodi bivse juge nismo ni svesni da polako postajemo arapski robovi.U svakom slucaju srecno vam bilo.

  • Marijana

    13. septembar 2017 | 17:48

    Bas su srecni Crnogorci !!!!! Bice para !!!!

  • Egzekijel Blooff

    13. septembar 2017 | 17:46

    Za 20 godina ovo će biti Saudijska Arabija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA