Provokativni bilbord osvanuo u Hrvatskoj: Ko se zamerio Melaniji dvosmislenom reklamom? (FOTO)

Plakat se brzo proširio društvenim mrežama, a tvorac ove ideje je Ivis Burić

  • 2

Američki Institut, udruženje za promovisanje engleskog jezika i američke kulture u Hrvatskoj, odlučio se za provokativno rešenje koje građane poziva da "zamisle koliko daleko mogu da stignu uz MALO znanja engleskog jezika". U tome ne bi bilo ničeg provokativnog da za ilustraciju nisu uzeli Melaniju Tramp, koja se baš i ne može pohvaliti dobrim poznavanjem engleskog.

Melaniju svi napali kad je tokom poplava išla u štiklama, pa je sada izula 630 evra i pojavila se u starkama od 5.000 dinara!

Plakat se brzo proširio društvenim mrežama, a tvorac ove ideje je Ivis Burić, piše "Večernji".

- Poruka se nedvosmisleno odnosi na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planeti – kazala je Burić, naglasivši kako sama poruka nije nimalo uvredljiva.

Mišljenja o Melaniji Tramp su podeljena.

- O Melaniji Trump ljudi mogu imati svakakva mišljenja, ali ne može joj se poreći uspeh za koji je sigurno zaslužno i njeno znanje engleskog jezika. Ne može bilo ko da postane jedna od najmoćnijih žena sveta - dodaje Burić.

Autor ove ilustracije je Ivan Turčin.

- Verujem da svaka kampanja treba da privuče pažnju. Loše kampanje su one koje to ne rade. Iskreno verujem da ćemo, uprkos činjenici da se ovde radi o kampanji sa malim budžetom i sa samo nekoliko zakupljenih bilbord pozicija, postići željenu ekspoziciju, kreirati zanimljivu online diskusiju i privući tonu novih polaznika - zaključila je Ivis.

Ovaj post je dosta komentarisan i šerovan, a među ljudima koji su podržali ideju je i Ela Dvornik.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA