Njih dvoje ne mogu da imaju decu, ali su zato čvrsto rešili da naprave čaroliju od svog života (FOTO)

Silve i Toni u narednih 365 dana biće nerazdvojni 24/7, prelezićei stotine hiljada kilometara, preko svih kontinenata i preko 40 država

  • 7

Bračni par Mitrevi iz Skoplja, Silvana, za prijatelje Silve ( 50 ) i njen suprug Anton, za prijatelje Toni ( 60 ), u martu iduće godine kreću na dalek i neizvestan put. Odlučili su da na motoru obiđu i „zagrle ceo svet“.

Aleksandar je otišao na kruzer, ali ne da zgrne pare: Uradio je mnogo pametniju stvar zbog koje sada može da se obogati (FOTO)

Predhodno će grliti Makedoniju. Svoje tople zagrljaje, od ovog vikenda već su počeli da dele obilazeći na motoru razne delove zemlje.

Ovi hrabri i simpatični ljudi, koji su u braku 26 godina, za sebe kažu da su „jedna celina, nedeljiv entitet Silve & Toni“. Oni su dali otkaze u firmama gde rade samo da bi ispunili svoju najveću želju – da bar zagrle ceo svet, kada već nisu mogli svoju decu.

Foto: embracetheworld.world

Ovo je njihova zajednička ispovest, koju prenosi Silva.

- Još dok smo bili mladi bračni par sanjali smo topli dom ispunjen sa puno dece, smeha, žagora, pelena, špilhozni, nokširčića, kolica i plača beba. Hteli smo da odgajimo minimum troje dece. Čak sam davala i imena jadnim nezačetim. Ali život nije bio željoteka. Uprkos svim mogućim pokušajima, nismo uspeli.

- Mnogo godina kasnije, mi smo predali taj front. Ali smo zato počeli da radimo na našem drugačijem prvorođenčetu. Projekat „Zagrli svet“ je naše prvo dete. I znam, osećam da ćemo ovoga puta uspeti. Jednostavno, ovo naše prvenče mora da se rodi i da zaživi.

Foto: embracetheworld.world

- Tim koji radi na „Zagrli svet“ mnogo me podseća na moju porodicu koja mi je dve decenije davala bezrezervnu podršku prilikom naših šest neuspešnih in-vitro oplođivanja.

- Moj Toni je ljubitelj motrocikala više od 40 godina, a pritom mu je uspelo da zagrli i mene. Verovatno sam bila jedna od retkih koja se ubila plačući kada sam se prvi put popela na motor. Na motor sam sela samo iz ljubavi prema Toniju, jer sam htela da budem mali deo te njegove strasti. Vremenom sam se i ja nesvesno inficirala do tog stepena da se sada pripremamo da sa motociklom obiđemo planetu i zagrlimo svet.

Foto: embracetheworld.world

- U nama ima neizmerno puno ušteđenih zagrljaja i ljubavi od sve naše neizmilovane i nerođene dece. U srcima smo sačuvali svu netaknutu ljubav koju smo akumulirali za njih, i sada smo spremni da je podelimo svetu. Prvo krećemo da zagrlimo našu Makedoniju. Zatim, prikupljajući pregršt zagrljaja u zemlji, u martu dogodine krećemo oko sveta.

- Odluka je pala. Ja i Toni ćemo pokušati da si ispunimo životni san. Odluka je bila teška. Od nas se sada traži požrtvovanost i trasiranje novih i neizvesnih puteva. Nije jednostavno. Napustili smo naša radna mesta, udobnost našeg doma, sigurnost koju nam pruža naša zemlja, da bi smo krenuli u avanturu. Kod nas, svakako, postoji i strah za sopstveno zdravlje, strah od nepoznatog, od nesreća u svetu sa kojima ćemo se susretati usput. Da, nas dvoje delimo ista strahovanja i istu strast.

Foto: embracetheworld.world

- U narednih 365 dana mi ćemo biti nerazdvojni 24/7, prelezeći stotine hiljada kilometara, preko svih kontinenata i preko 40 država.

- Znamo, teško je, ali nije nam bilo lako ni kada smo celih 20 godina prolazili hiljade kilometara, kucali na stotine vrata u zemlji i po Evropi da bi smo našli najboljeg lekara koji leči sterilitet, da nam pomogne. Bilo je puno suza, osećaja nerealizovanosti, bezvrednosti. Zato, ovoga puta moramo da uspemo. Moramo da zagrlimo naše prvo čedo.

Foto: embracetheworld.world

Izazov je prihvaćen. Rukavica je bačena. Makedonija kreće na put oko sveta sa motorciklom da zagrli planetu sa iskrenom porukom o ljudskosti, drugarstvu, prijateljstvu, miru i slozi. Ti trenuci kratkih, a srdačnih i iskrenih zagrljaja ostaće dugo u svačijem srcu zagrljenih na našem putu.

- Svet voli da voli. Ljudi traže mir, slobodu, spokoj i hranu. Gladnima nećemo odneti hranu, ali ćemo ih zagrliti. Žednima nećemo odneti vodu, ali ćemo ih zagrliti, zaraćenima nećemo doneti mir, ali ćemo raširiti ruke i nasmejaćemo se da bi ih zagrlili. Te sekunde toplih i iskrenih zagrljaja su hrana za gladne, voda za žedne i mir za zaraćene. Makedonija grli svet.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    17. septembar 2017 | 09:19

    Nema pravde...neko nema a drugu ubijaju, sopstvenu decu...

  • ZVONCICA

    17. septembar 2017 | 09:08

    Srecnoo 🤗

  • PoP

    17. septembar 2017 | 11:32

    Lepo vreme i dobre kočnice. Ako svratite u Novi Sad imate ručak i piće od mene. Pozdrav od kolege BAJKERA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA