Silovatelj iz Osijeka upao u stan penzionerke, prvo je silovao i gušio, a kada je preminula - opljačkao ju je! Skinuo joj je čak i prstenje s ruke

Sudsko-medicinski veštak je utvrdio da je žrtva bila živa dok ju je silovao, a na njoj je pronađen njegov DNK

  • 2

Dejan Gavran (44) osuđen je na 37 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva iz koristoljublja penzionerke Zorke J. (75) iz Osijeka.

Drama kod Osijeka i dalje traje: Pucao na policiju, sa bombom se zaključao u stan, začula se eksplozija i pucnji! (VIDEO)

Presudu za taj okrutni zločin, koji se dogodio 17. maja 2016. godine u stambenoj zgradi u Blok centru II u samom središtu Osijeka, izreklo mu je sudsko veće Županijskog suda u Osijeku pod predsedanjem sudije  Zvonka Vekića.

Utvrđeno je da je okrivljeni počinio krivična dela za koja se tereti. Sudsko-medicinski veštak je utvrdio da je žrtva bila živa dok ju je silovao, a na njoj je pronađen njegov DNK - rekao je sudija Vekić u obrazloženju presude.

Gavran je ženu, nakon što je ušao u njen stan, silovao, a onda udarao i gušio te je zbog višestrukih ozleda preminula. Nakon što ju je usmrtio, s prstiju joj je skinuo dva zlatna prstena, ukrao mobilni telefon i karticu tekućeg računa. S bankomata je podigao ukupno 8000 kuna, a prstenje je prodao za 642 kune.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Gavranu u prilog nisu išli ni drugi dokazi koji su prikupljeni u istrazi, među kojima i snimke s videokamera bankomata na kojima je podizao novac, a snimljen je i u stanici za otkup zlata u kojoj je na dan ubistva prodao žrtvino zlatno prstenje.

- Iz iskaza svedoka proizlazi da je na dan ubistva pokazao slip s bankomata s iznosom koji je na računu imala oštećena, govoreći da je riešio sve svoje probleme - dodao je Vekić.

Gavran je bio podstanar u zgradi u kojoj je živela žrtva. Nije imao nijednu olakšavajuću okolnost, a osuđivan je i ranije.

Za ubistvo je optužio suseda, ali mu sud nije poverovao. Zorku J. su mrtvu u stanu našli policajci.

Daljinac

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • renata

    18. septembar 2017 | 19:15

    Zaista i jeste resio sve svoje zivotne probleme jer ceo zivot nece placati stan i hranu.

  • SrpskiBek

    19. septembar 2017 | 09:56

    Kod nas bi se nagodio i dobio 3.4 god..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA