Ovaj Hrvat beži iz Hrvatske: Neću da živim sa ustašama i zločincima koji sanjaju novi Jasenovac!

- Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude - kaže Mario Vujević

  • 77

Splićanin Mario Vujević samo je jedan od onih koji se odlučuju na odlazak iz Hrvatske. Na svom Fejsbuk profilu objavio je oproštajno pismo namenjeno Hrvatskoj javnosti u kom je istakao sve razloge koji su ga naterali na odluku o odlasku.

Hrvati hoće da ukinu Srbima jedino pravo od kog im zavisi opstanak

Njegov status širi se društvenim mrežama, samo na Fejsbuku podeljen je na desetine puta. Za Index.hr još je rekao da će ostale istinite fašističke priče i priče o teroru u Splitu opisati u knjizi koju će objaviti.

Njegov status prenosimo vam u celosti:

"Odlučio sam da uskoro odem tamo gde ne žive verski fanatici, koji s mrtvima po ulicama terorišu vlastiti narod. Odlučio sam da odem tamo gdje domoljubi i ratnici ne ucenjuju vlastiti narod i vlastitu državu 22 godine nakon rata, tražeći nove privilegije. Želim živeti u građanskoj državi u kojoj će deklarisani fašisti za promovisanje istog biti u zatvorima.

Želim živeti u državi u kojoj vera i veronauka postoje samo u crkvama gde im je mesto. Veri kažem jedno veliko ne na ulicama, u školama i javnim ustanovama. Ne želim gledati šovinističke siledžije koje traže Srbe i Hrvate antifašiste da im naude.

Hrvatski čovek će se probuditi tek kad ruka fašizma zakuca na njegova vrata. Ali, onda je kasno. Želim živeti multikulturalnost 21. veka, a u bolesno nacionalističkoj državi to je nemoguće.

Hrvatska postaje verski rezervat i ubrzo možemo očekivati sveštenike kao voditelje dnevnika i teologe kojima je zemlja i dalje ravna ploča kako predaju filozofiju. Degeneričan je uticaj crkve na civilno društvo, i njihov pokušaj da realnost i istinu zamene maglovitim bajkama i smišljenim lažima. I zato ću ubrzo Hrvatskoj reći - zbogom.

Još je malo ostalo do kompletne vladavine klerofašizma. Želim se buditi tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović, Markić, Hasanbegović, Bozanić i Marko Skejo.

Tamo gde vlada demokratija, a ne klerofašistički režim. Tamo gde postoji budućnost bez fašista u svim strukturama vlasti. Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku" , napisao je na Fejsbuku Mario Vujević, nautičar iz Splita.

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    24. septembar 2017 | 10:08

    Sta reci? Bravo gospodine.

  • P.P.

    24. septembar 2017 | 10:15

    Znači ipak ima i normalnih ljudi i u toj zemlji.Nažalost ti si ko endemska ribica ali svaka ti čast ko čovjeku trebali je ovo reći u javnost.Poz

  • Istina

    24. septembar 2017 | 11:44

    Био је то некад леп град у ком се лепо живело са правим далматинцима све док уњега нису почели досељавати ,Ливњаци ,Дувњаци и остали. Сетите се дављење војника на тенку није тоурадио далматинац ,него дошљак из проклетог Ливна.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA