≫ 

U trci za novog predsednika Slovenije je, pored "kralja Instagrama", i PET ŽENA (FOTO)

Lista kandidata je zakjučena u ponoć

  • 2

U ponoć je istekao rok za prijavu kandidata za predsedničke izbore, koji će u Sloveniji biti održani 22. oktobra, očekuje se da će ona danas biti zvanično potvrđena, a na listi se, osim aktuelnog predsednika Boruta Pahora, pet žena i dva gradonačelnika - Kopra i Kamnika.

Želi da bude predsednica Slovenije, a optužuju je da se bavi prostitucijom: Seksi Martina voli da se slika gola i zna šta je državi potrebno (FOTO)

Lista kandidata je zaključena u ponoć, a aktuelni predsednik Pahor se smatra apsolutnim favoritom, a jedina dilema je da li će pobedu odneti već u prvom krugu ili će morati da ide u drugi krug.

 
A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

Osim Pahora, kandidati su iz Slovenačke narodne stranke SLS, Suzana Lara Krause. Politički je aktivna od 2010. Bila je od tada jako aktivna u raznim odborima stranke, a vodi se kao samozaposlena i bavi se lekturom. Završila je Filozofski fakulteti u Ljubljani i postala i profesor slovenačkog i ruskog.

Printksin: Youtube/Slovenska ljudska stranka

Ljudmila Novak, majka troje dece i poliglota (govori pet jezika). Takođe je završila Filozofski fakultet a politikom počela da se bavi 2000. godine. Bila je čak i županica opštine Moravč i predsednica opozicione Nove Slovenije (NSI).

Printksin: Youtube/Kozjanskoinfo

Kandidatkinja Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janeza Janše je evroparlamentarka Romana Tomc.

Foto: Wikipedia/SLOposum

Kandidatkinja Stranke modernog centra (SMC) premijera Mira Cerara je aktuelna ministarka obrazovanja Maja Makovec Brenčič.

Foto: Wikipedia/MORS

Penzionisanu učiteljicu Angelce Likovič podržava konzervativna vanparlamentarna stranka Glas za decu i porodicu.

Printksin: Youtube/vestinavesti

Među konkurentima aktuelnog predsednika Pahora su i dva lokalna političara - gradonačelnik Kopra Boris Popovič i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec.

Popović je, prenose mediji, vrlo popularan u svom gradu, ali se za njim vuku političke i pravosudne afere, ne daju mnogo izgleda za dobijanje većeg broja glasova, dok neki misle da bi upravo Šarec mogao biti Pahorov konkurent u drugom krugu izbora ako do njega dođe. Reč je o uspešnom načelniku gradića blizu Ljubljane koji kaže da je došlo vreme da politiku u svoje ruke preuzme mlađa generacija političara.

Ankete predviđaju da bi on mogao da dobije najviše podrške među glasačima posle Pahora, ali mu kao glavnu slabost pripisuju relativno političko neiskustvo u odnosu na aktualnog predsednika koji se politikom profesionalno i aktivno bavi već 30 godina, a bio je na svim najvažnijim funkcijama u državi.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    28. septembar 2017 | 12:59

    Ali eto na kraju ništa od arbitraže a i da se prizna opet nemaju izlaz na otvoreno more....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA