Za dlaku izbegnut horor u osnovnoj školi: Učenik prvog razreda nožem pretio učenicima i to mu nije prvi put

Sada su roditelji učenika Osnovne škole Ivan Mažuranić u Novom Vinodolskom rešili da u znak protesta svoju decu ne pošalju na nastavu

  • 1

U Novom Vinodolskom nedavno je došlo do incidenta u kojem je učenik prvog razreda nožem pretio svojim vršnjacima, piše Novi list.

Beskućnik ubio ženu koja mu je pomogla, a onda i njenog sina: Krvnički ih je izbo na spavanju, a sada ga je stigla kazna!

Sada su roditelji učenika Osnovne škole Ivan Mažuranić u kojoj se dogodio incident, rešili da u znak protesta svoju decu ne pošalju na nastavu.

Direktor škole Boris Turjak u sredu uveče održao je sastanak s roditeljima učenika 1.a razreda, koji pohađa i problematični učenik, a koji ni u sredu nisu svoju decu poslali na nastavu, zabrinuti za njihovu sigurnost.

Istovremeno, pred školom se okupilo nekoliko desetina roditelja ostalih učenika, tražeći da nadležne institucije, posebno Centar za socijalni rad, počnu ozbiljnije da rade na rešavanju problema, koji se, kako kažu, ponavlja već godinama, s decom iz iste porodice.

Posebno su ih, dodaju, ogorčile navodne optužbe predstavnika Centra za socijalni rad da isključuju i diskriminišu učenike iz problematične porodice jer je reč o pripadnicima romske nacionalne manjine, piše Novi list.

Foto: Wikipedia/Orlovic

Kako predstavnici crikveničkog Centra za socijalni rad nisu ni došli na sastanak, nije bilo moguće proveriti koje su mere do sada preduzete, ali i direktor škole potvrđuje kako se problem s učenicima iz iste porodice ponavlja već godinama, bez rešenja. Prema njegovim rečima, pre nekoliko dana je održan i sastanak s predstavnicima policije i Centra za socijalni rad, na kojem je zaključeno kako će se sprovesti dodatne mere zaštite dece.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. oktobar 2017 | 09:13

    Sramota me je kada vidim šta sve roditelji kupuju svojoj deci kao igračke. Razne pištolje, puške, plastične mačeve itd. Onda ih puste da gledaju horor filmove, igraju pucačke igrice i slušaju Rastu i domaći rep. Još se čude što su im deca monstrumi i bahati idioti od malih nogu. Kada sam ja išao u osnovnu školu deca su pevala pesme minje subote, gledala pokemone, a kompjuter i telefon gotovo da niko nije ni imao. Ovo danas je katastrofa kada se radi o vaspitanju dece, svaka druga reč im je vulgarna i ne poštuju nikoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA