Dečak (15) koga je silovao sveštenik iz Slavonije, doživeo nervni slom: Iz psihijatrije uputio potresne reči!

Njegov slučaj izazvao je veliki interes u javnosti

  • 3

Katolički sveštenik osuđen je na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamenjena radom za opšte dobro, uprkos činjenici da je silovao 15-godišnjeg dečaka koristeći njegovu emocionalnu nerazvijenost. Žrtva nije izdržala pritisak, pa je doživela nervni slom zbog koje je hospitaliziran.

Sveštenik iz Slavonije silovao dečaka, ali ne ide u zatvor: "Ovo znamo samo Bog, ti i ja"

- Ne mogu verovati da neko može dirati dete u sedmom ili osmom razredu, a da ne bude osuđen. Najviše me je razbesnila presuda gde se govori da nije reč o silovanju, a sam čin je napravljen bez pristanka - rekao je ovaj mladić za kamere "Provjerenog".

Njegov slučaj izazvao je veliki interes u javnosti, a uprkos preporuci da ne čita komentare u medijima, ipak nije izdržao da to ne uradi.

To ga je slomilo, a najviše su ga pogodili oni u kojima se krivica svaljuje na njegovu majku.

Iz svoje bolesničke postelje na odeljenju psihijatrije jedne hrvatske bolnice poručio je: "Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali sam to učinio jer presuda treba da mi donese duhovni mir. Hteo sam biti sveštenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno menjati zakon za ovakva zlodela jer su kazne preblage. Da ovim spasimo i jedno dete, mislim da smo već učinili puno!"

- S obzirom na sve okolnosti i činjenicu da se radi o teškom krivičnom delu, ovo državno tužilaštvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimerenom i protivnom svrsi kažnjavanja pa će stoga po, primanju pisanog dela presude, podneti žalbu protiv navedene presude - stoji u službenom izveštaju osječkog DORH-a.

Celu ispovest mladića pogledajte u emisiji "Provjereno".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. oktobar 2017 | 07:27

    Niko nezna sta se sve mota po ljudskom mozgu,nazalost od ljudi u koje nesumnjas i od kojih ocekujes najvisi stupanj moralnosti dozivis razne neprijatnosti,znaci da je svako autoritativno telo podlozno preispitivanju samog delovanja u drustvenim zajednicama!

  • Luna

    6. oktobar 2017 | 09:55

    Svestenici su frustrirani pa je zato vecina njih izopaceno. Zakon njih i foktore najvise stiti.

  • DR

    6. oktobar 2017 | 14:57

    Da li postoji periodični lekarski pregled za sveštenike jer ipak je njihov posao odgovoran?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA