Titov sin će morati da plati kaznu od 133.000 evra jer živi u vili svog oca?! (FOTO)

Broz mlađi nema pravnu osnovu za korišćenje tog poseda, jer je on od aprila 1998. godine u državnom vlasništvu

  • 17

Aleksandru Miši Brozu, mlađem sinu Josipa Broza Tita, preti kazna od milion kuna (oko 133.000 evra) zbog bespravnog korišćenja državne imovine, odnosno Titove vile u Samoboru.

Prodaju luksuzne vile na Jadranu: Rezidencija Hitlerovog naslednika koštala 2 miliona evra, a još traže sledećeg vlasnika Titove kuće (VIDEO)

Nekadašnja Titova vila u Samoboru, u kojoj Broz decenijama živi, prostire se na 35.000 kvadratnih metara i poseduje voćnjake, vinograde i kuće, prenosi HRT.

Kako se navodi, Broz mlađi nema pravnu osnovu za korišćenje tog poseda, jer je on od aprila 1998. godine u državnom vlasništvu.

Iako tvrdi da ga u poslednjih 20-tak godina niko nije pozvao da tu nekretninu preda i vrati državi, navodi se da je Državno tužilaštvo još 2000. godine pozvalo Aleksandra Broza da u roku od 30 dana preda državi sve nekretnine u Samoboru, što on nije učinio.

U maju 2001. godine vlada Ivice Račana je baš te nekretnine dala na upravljanje predsedniku, a takvo stanje je bilo sve do prošle godine, kada je iz kabineta hrvatske predsednice nekretnina vraćena Kancelariji za upravljanje državnom imovinom, koja je prerasla u Ministarstvo.

Ministarstvo državne imovine uputilo je poziv DORH-u da pokrene postupke za vraćanje u posed nekretnine koju koristi bespravno gospodin Broz, ali i radi naplate protivpravno stečene koristi, izjavio je za HRT ministar državne imovine Goran Marić.

Prema prvoj proceni, nekretnine su vredne oko milion evra, a Ministarstvo državne imovine tražiće da se plati naknada za korištenje nekretnina u poslednjih 5 godina, jer nije na snagu stupilo zastarevanje slučaja, a ta naknada, prema proceni iznosi oko milion kuna (oko 133.000 evra).

Pogledajte prilog HRT-a OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tanja

    10. oktobar 2017 | 15:01

    Republika koja je rasturila SFRJ i koja se ponasa lose prema Titu ne bi trebala da nam prica neke price. Pokrali ste ga, a sada pricaju price kako je to sve njihovo. Drugih imaju pravo na sve i svasta,a Tito,Broz i postena sirotinja oni nemju nikakva prava. Niste mu do kolena,jedan je T.Broz i jedna je Jugoslvija-SFRJ!

  • Nedim

    10. oktobar 2017 | 17:00

    Kako se vidi da vremenom nestaje i oduševljenje i za Titom.Jedan čitalac kaže :"Boli me za Tita i njegovog sina".Ništa to ne vredi što je i Tito kao mladić patio ,pa bio u zatvoru i već u starijim godinama i pokrenuo NOB.Sve se to zaboravilo.Ja bih mu samo zamerio to što nije išao u Jasenovac da se pokloni sjenama žrtava,trebao je to svake godine.Ako njegov mlađi sin stanuje u toj vili u Samoboru tih 133.000eura kad se podeli na 20 godina izlazi 6650e mesečno.Da li i deca drugih funkcionera plaćaju stanarine???.I Hrvati zaboravljaju na Titove zasluge inače ne bi tražili plaćanje.

  • Renata

    10. oktobar 2017 | 21:44

    Toliki politicari su uzurpirali tudju imovinu na Dedinju i ne pomisljaju da vrate vlasnicima. Kakav god da je Tito bio, zar njegova deca i unuci nemaju pravo da ista naslede? Zar je sav taj sjaj u kome je ziveo bio samo privid?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA