≫ 

BOSANSKI PITON: Deca ušla u salu za fizičko i zatekla zmiju dugu nekoliko metara! A onda su joj uradili nešto što nikako nije trebalo! (VIDEO)

Ističu da na spoljnim zidovima sale ima zelenila, pa je zmija mogla da dođe odatle ili iz kanalizacije

  • 0

Učenici Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić, koja se nalazi u sarajevskoj opštini Centar, bili su iznenađeni kada ih je u fiskulturnoj sali dočekala ogromna zmija. Iz škole je potvrđeno da je zmija duga nekoliko metara odmah uhvaćena i da niko nije povređen.

Horor u Nišu: Žika je na kućnom pragu zatekao zmiju od metar i po! Za jedan dan u ovom gradu uhvaćeno čak sedam gmizavaca! (FOTO)

Zmija je primećena pre nekoliko dana, a nakon što su reagovali roditelji učenika koji je prvi primetio zmiju, iz škole su im rekli da će pratiti situaciju i reagovati kada se opet pojavi.

Opet je primećena u fiskulturnoj sali, nakon čega je bačena u vodu.

- Pozvana je Služba za deratizaciju, očekujemo da oni urade svoj deo posla. Časovi u sali su obustavljeni, a održaćemo i sednicu Veća roditelja da vidimo šta ćemo dalje. Redovno vršimo deratizaciju, ali ovo je vanredno dešavanje - kazali su za Klix.ba iz škole.

Ističu da na spoljnim zidovima sale ima zelenila, pa je zmija mogla da dođe odatle ili iz kanalizacije.

Fatima Prohić, direktorka osnovne škole, rekla je za N1 da su školski domar i košarkaši koji su se u tom trenutku nalazili u sali, smatrali da je zmija bezopasna i zbog toga su se usudili da je uklone iz dvorane.

Iako zmije mogu biti veoma opasne, oni koji su je pronašli, sudeći prema video-snimku, nisu se uplašili.

Pojedini mediji izveštavaju da su pronađene dve zmije u centru Sarajeva, dok neki pišu da je u pitanju ista zmija koja se ponovo vratila u pomenutu osnovnu školu.

Ovaj događaj je izazvao strah i nelagodu kod građana, a epidemiolog Šefik Pašagić strahuje da bi takvih slučajeva moglo biti još.

- Problem nije rešen! Biće još toga dok bude ovakvo vreme jer zmije nemaju prirodnog neprijatelja, ima puno glodara, deratizacija nije sprovedena od prošle godine, imaju hrane i svi uslovi im pogoduju kako za razmnožavanje tako i za obitavanje u gradu - rekao je Pašagić.

Treba napomenuti, kazao je, da je neuobičajeno da se zmije vide u gradu, naročito u toku dana.

- Ali, njihova brojnost toliko je velika da se one već vide u toku dana - reka je Pašagić, koji, međutim, kaže da mu je nezgodno da priča o kojoj je vrsti zmija reč.

Bez obzira da li su otrovne ili ne izazivaju nelagodu i strah kod ljudi, kaže Pašagić i dodaje da je to naročito kada se radi o višemetarskim zmijama u blizini kuća i dece.

- Što se tiče zmije koja je viđena u školi, firma koja vrši deratizaciju trebalo je obići to mesto, videti da li je samo jedna zmija u pitanju ili više, trebalo je napraviti zaštitni krug sa preparatima koji bi sprečilii najezdu zmija - rekao je.

Dodao je da je najverovtnije izvršena deratizacija samo na obalama Miljacke, te je izrazio bojazan da će ovakvih slučajeva biti još.

Daljinac

(Telegraf.rs/Klix.ba/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA