Amfilohije: Srpkinje pobiju više dece nego Tito, Musolini i Hitler

- One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji - rekao je mitropolit

  • 59

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije optužio je Srpkinje da su postale majke čedomorke.

Želi da ispuni poslednju Njegoševu želju: Amfilohije traži da se obnovi crkva Svetog Petra i u njoj sahrani crnogorski vladar

Amfilohije uzeo mikrofon i zapevao "Ječam žnjela Kosovka devojka" (VIDEO)

- One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji - rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj Patrijaršiji.

Protiv Amfilohija je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici već formiralo predmet u slučaju krivične prijave Crnogorskog pokreta zbog govora mržnje.

U prijavi ga optužuju da je izjavama na liturgijama u Crmnici i Cetinjskom manastiru, 17, 19. i 21. septembra počinio krivično delo, povezujući Crnogorce s primercima domaćih životinja (volovi) koje su sinonim za maloumnost i mentalnu zaostalost, čime je, kako tvrde, namerno narušio ugled nacionalnog imena Crnogorac.

Risto Radović, u monaštvu Amfilohije je, kako su naveli, istovremeno Crnogorce katoličke i islamske veroispovesti i ateiste, kao pripadnike crnogorskoga naroda, izložio poruzi i uvredama, zato što kao muslimani i ateisti nisu kršteni niti miropomazani, odnosno kao katolici i pravoslavci nisu kršteni i miropomazani u Beogradskoj patrijaršiji, prenosi CDM.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    15. oktobar 2017 | 21:16

    U pravu je. Nazalost. Steta za te majke

  • CG

    17. oktobar 2017 | 22:27

    Ovi sto pisu o vjeri i ratovima ne znaju jedno. Vjera je samo Pravoslavna. Ostalo su sekte. Zato, kad pisete o ,,vjerskim" ratovima treba da napisete sektaski ratovi, jer Pravoslavci nikad ne napadaju nikoga, samo se brane od sekti.

  • NELE

    15. oktobar 2017 | 22:04

    Deca bi se radjala mnogo vise da je ljudima veca a i sigurna egzistencija!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA