Preminuo "kralj kokaina" Slobodan Šolaja: O najtraženijem beguncu se ništa nije znalo 15 godina, a onda se pojavila njegova čitulja!

Ovaj nezvanični “kralj kokaina”, kako su ga mediji nazivali, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na osam i po godina zatvora zbog trgovine drogom

  • 6

Slobodan Šolaja iz Banjaluke, jedan od najtraženijih begunaca od pravosuđa Bosne i Hercegovine, preminuo je u 57. godini života i sahranjen je juče na groblju “Sveti Pantelija” u Boriku.

Brutalno nasilje devojčica u Banjaluci: Tukle su svoju vršnjakinju do krvi, vređale je i šutirale, pa tražile da im se izvini i ljubi đon (VIDEO)

Šolaja se u bekstvu nalazio više od 15 godina i o njemu se ništa nije znalo sve do juče ujutru kada je u “Glasu Srpske” objavljena čitulja u kojoj porodica obaveštava rodbinu i prijatelje o smrti i detaljima sahrane. Prema nezvaničnim informacijama, on je umro u Srbiji, a telo je prevezeno u BiH zbog sahrane.

Ovaj nezvanični “kralj kokaina”, kako su ga mediji nazivali, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na osam i po godina zatvora zbog trgovine drogom, odnosno zbog 164 kilograma kokaina čija je vrednost procenjena na oko 30 miliona KM.

Kokain je krajem 2000. godine iz Paname uvezen u Banjaluku i bio je upakovan u 144 egzotična ćupa koje su na granici otkrili tadašnji pripadnici Republičke uprave carina i kriminalistička policija MUP-a RS, piše srpskacafe.com.

Šolaja je ubrzo uhapšen i u prvostepenom postupku je 2002. godine osuđen na osam i po godina zatvora. Međutim, nakon presude mu nije određen pritvor, što je on iskoristio i pobegao iz BiH. Sud je 22. aprila 2003. godine za njim raspisao međunarodnu poternicu koja je i dalje na snazi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo cuvar

    20. oktobar 2017 | 09:58

    Da li je sudija odgovarao sto mu nije odredio pritvor a bio je obavezan za kazne preko 5 god.

  • Giole

    22. oktobar 2017 | 20:17

    Treba osuditi sve ove što komentarišu na 40 godina za nepismenost !!!

  • DD

    22. oktobar 2017 | 18:33

    SUDIJA DOBIJO LOVU DA SOLAJA POBEGNE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA