≫ 

U BiH pronađeni posmrtni ostaci sedmoro ubijenih Srba

Ekshumacija je sprovedena po nalogu tužioca, a koordinisao je istražitelj Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH

  • 15

Na lokaciji Podsjelovo, na širem lokalitetu Vozuće, pronađeni su kompletni posmrtni ostaci tri osobe i nekompletni posmrtni ostaci četiri osobe srpske nacionalnosti, koje su ubijene na lokalitetu Vozuće 1995. godine.

Počela ekshumacija srpskih žrtava stradalih u hrvatskoj "Oluji"

Ekshumacija je sprovedena po nalogu tužioca, a koordinisao je istražitelj Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, prenela je Fena.

Pronalazak ovih posmrtnih ostataka značajno će doprineti procesuiranju predmeta ratnih zločina na području Vozuće, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Posmrtni ostaci će biti prevezeni u Banjaluku, gde će biti izvršeno sudsko-medicinsko veštačenje pronađenih posmrtnih ostataka kao i utvrđivanje identiteta žrtava putem DNK analize.

Proces ekshumacije će biti nastavljen u narednom periodu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    22. oktobar 2017 | 12:33

    Konacno ce porodice ih moci sahraniti kako dolikuje...a tzv tuzilastvo tzv BiH ce svejedno sve osloboditi jer zakonski nije kaznjivo ubiti Srbina...tako tvrde u tzv tuzilastvu a i potvrdjuju tzv presudama...

  • Sasa vukicevic

    22. oktobar 2017 | 14:03

    Ne mogu da verujem da tamo ima i ubijenih srba saucesce porodicama

  • Dijana

    22. oktobar 2017 | 12:32

    Svasta, pa zar su oni ubijali Srbe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA