Potop biblijskih razmera u Hrvatskoj: Bujice podivljale, automobili propadaju kroz ulice, ljudi se evakuišu iz tržnog centra (FOTO) (VIDEO)

Kiša je čak u nekim delovima prešla u sneg koji jako pada na Platku

  • 20

Jaka kiša zahvatila je u nedelju veliki deo Hrvatske. Na riječkom području već prvog dana potopljen je centar grada, a na terenu su brojne vatrogasne ekipe.

Obeleženo 300 godina pravoslavlja u Rijeci: Grad koji je najbolji primer suživota i dobrih odnosa više naroda

Zvonimirovom ulicom sliva se bujica, podvožnjak kod brodogradilišta 3. maj ponovno je pod vodom, Krešimirova ulica koja spaja Mlaku i Žabicu našla se takođe pod vodom, a slična situacija bila je i u Ulici J. P. Kamova, javlja portal Fiuman.

Kako još piše 24sata.hr, otežan je i saobraćaj iz centra grada prema području Trsata. Na Turniću je jedan automobil upao u šaht bez poklopca te je "zapeo" na ulici.

Nadležni pozivaju vozače da ne izlaze na ulicu ako ne moraju i da budu izričito oprezni tokom vožnje.

Voda je provalila i u tržni centar Tauver na Pećinama, pa je oko 19 sati na više mesta poplavljen, a u nekoliko navrata došlo je i do kraćih nestanaka struje. Zbog toga je trenutno zatvoren čak i bioskop.

Kupci su videvši vodu, pohrlili prema svojim automobilima, što je stvorilo veliku gužvu na izlazima iz garaža, pa je mnogima trebalo i po pola sata da bi došli do glavne saobraćajnice.

Sutra će biti poznato koliku je materijalnu štetu napravila kiša koja je danas u Rjeci počela da pada prepodne i pojačala se negde iza 16 sati. Stranica Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdala naranžasto upozorenje i najavu obilne kiše, te bujične poplave, odnosno jaku buru s mestimično olujnim udarima.

Kiša je čak u nekim delovima prešla u sneg koji jako pada na Platku.

Isto upozorenje za Rjeku stoji i za sutra, sa najavama jačeg vetra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA