Profesorka se prijavila za posao pedavača u Austriji: Ponudili su joj 1.100 evra, i OVE uslove. Odbila je istog časa, evo zašto!

Šta biste vi uradili na njenom mestu?

  • 18

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

PAKLENA VOŽNJA NA ULICAMA SPLITA: Dvojica vozača ludovala sinoć, blokirali ceo saobraćaj (VIDEO)

Mario je uložio samo 700 dinara u šivaću mašinu i počeo da pravi ono čega bi se retko ko setio: Sada ima svoj biznis! (FOTO) (VIDEO)

Ona je svoj CV poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali, u najmanju ruku ju je iznenadilo.

- Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu za učiteljicu hrvatskog ne možemo da dobijemo, ali radnu dozvolu za spremačicu, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomžeš spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organizovanju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1100 evra. Radi se sedam dana u nedelji - citira Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovim o konkursu.

Romana se pita šta bi joj još morala da radi da je prihvatila posao, piše Dnevnik.hr.

- Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost - kaže profesorka.

Daljinac

(Telegraf.rs / Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    28. oktobar 2017 | 15:39

    Zena je u pravu, ovo je bezobrazluk!

  • Marina

    28. oktobar 2017 | 15:40

    U Srbiji bi za mnogo manje novca isto to dobila, a možda i gore zahteve

  • zo0ran

    28. oktobar 2017 | 13:00

    Zamolio bih poznavaoce strucnih zanimanja da mi objasne kakva je to profesija"pedavac".Nisam jos cuo,a ni procitao o toj profesiji.Unapred zahvalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA