≫ 

Todorić pušten da se brani sa slobode, uz kauciju od 100.000 funti i nanogicu

Ivica Todorić je pušten da se brani sa slobode

  • 0

Ivica Todorić uhapšen je danas u Londonu, gde se sam predao policiji, piše vecernji.hr. Kako N1 saznaje, Ivica Todorić je pušten da se brani sa slobode, uz kauciju koja ne prelazi 100.000 funti.

POSLEDNJA VEST: Uhapšen Ivica Todorić!

U advokatskoj kancelariji Tomanović, koja je jedna od advokatskih kancelarija koje zastupaju Ivicu Todorića, N1 je dobio potvrdu da se Todorić dobrovoljno odazvao pozivu engleskih pravosudnih organa.

On je dao izjavu povodom procesa koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj i povodom evropskog naloga za hapšenje koji je izdala Hrvatska.

Todorić izjavu daje u prisustvu svog engleskog advokata Timotija Otija.

- Hrvatska policija primila je obaveštenje da je Ivica Todorić (66) u 9.04 sati po lokalnom vremenu pozvan u policijsku stanicu u Londonu, gde je i uhapšen na osnovu naloga koji je raspisala hrvatska policija - objavio je MUP, a prenosi index.hr.

Rojters je izvestio da je Ivica Todorić pred londonskim sudom izjavio da se protivi izručenju Hrvatskoj.

Printskrin: Youtube/TV1 HD

Osim MUP-a, vest je objavila i službena stranica londonske policije.

- Uhapšen je muškarac za kojim je izdat Evropski nalog za hapšenje - napisali su.

- 66-godišnjeg Ivicu Todorića jutros su uhapsili policajci iz jedinice za izručenja. Hapšenje je pokrenuto zbog naloga koji su izdale hrvatske vlasti.

Foto: Profimedia/Sputnik

Todorića će tokom dana prebaciti na Vestminster sud - piše u saopštenju policije.

Večernjem listu su, oko 15 sati, sa suda odgovorili da slučaj Ivice Todorića još nije stigao na red. Slučaj je inače prijavljen za dvoranu 3 gde se rešavaju ovakvi slučajevi.

SKUPLJAO NOVAC ZA KAUCIJU

Prema informacijama 24sata Todorić planira od britanskog suda da traži da ga oslobodi, a za uzvrat bi dao novac za kauciju. Ako taj scenario i prođe, sud tek treba da odredi koliko bi to novca bilo. Prema informacijama 24sata, Todorić je već počeo da skuplja novac.

Kolinda Grabar-Kitarović, predsednica Hrvatske, rekla je ranije danas da će istražni odbor Sabora pomoći u rasvetljavanju slučaja Agrokor, jedne od najvećih afera u hrvatskoj istoriji, pa i po cenu promene zakona.

Foto: Profimedia/Alamy

Njeno mišljenje razlikuje se od stava hrvatske Vlade koja smatra da saborski Istražni komesarijat treba da prestane da radi ako se pokrene sudski postupak o nekoj temi koju komesarijat istražuje.

- Želim da sve bude transparentno, da javnost zna istinu - rekla je Grabar-Kitarović u izjavi novinarima na poslovnoj konferenciji u Zagrebu. Kazala je da je svesna da kod saborskog Istražnog komesarijata postoje zakonska ograničenja, "međutim, mislim da je uvek fleksibilnost potrebna i da mogu da se menjaju i zakoni kada je interes javnosti takav".

KRIVCI DA ODGOVARAJU

U slučaju Agrokora interes je "ogroman", naglasila je Grabar-Kitarović koja želi da se afera "raščisti, da svi oni koji su krivi u ovome, svi oni koji su, nažalost, doveli do situacije u kojoj se danas nalazi koncern Agrokor, da odgovaraju za to".

- Afera Agrokor jedan je "od najvećih skandala u hrvatskoj istoriji, jer jako utiče na hrvatsku privredu, na stabilnost, na brojne kreditore, kooperante i na susedne zemlje - rekla je ona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA