Haos na brucošijadi u Splitu: Studenti ludovali uz Cecine hitove celu noć

Studentski zbor u Splitu, kao jedan od organizatora, naknadno se oglasio pravdajući se da su znali samo da će nastupiti "Magazin"

  • 18

U splitskoj menzi "Kampus" u sklopu studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu, prošli petak održala se brucošijada. Iako je najavljeno da će studente zabavljati samo grupa "Magazin" pojavio se još jedan bend koji većini nije bio baš po volji.

Ivan je poslednji splitski odžačar: Drugi naplaćuju 1.300 evra za posao za koji on uzima 40, a mladi ipak beže od ovog zanata

Naime, gostima se nije svidelo što se u menzi studentskog doma koji nosi ime prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obeležavanja vukovarske žrtve, puštaju cajke, posebno one u izvedbi Arkanove udovice, Svetlane Cece Ražnatović.

Studentski zbor u Splitu, kao jedan od organizatora, naknadno se oglasio pravdajući se da su znali samo da će nastupiti Magazin, ali da nisu bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, pa time ni s njihovim repertoarom.

Prenosimo saopštenje u celosti:

- Drage koleginice i kolege studenti, s obzirom na postavljena pitanja i iskazana nezadovoljstva od strane nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk muzike (posebno pesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj brucošijadi, Studentski zbor u Splitu ima potrebu da se obrati akademskoj i široj javnosti.

Foto: ATA Images

- Kao najviše predstavničko telo studenata u Splitu, potpuno razumemo prirodu nezadovoljstva kolega, posebno zato jer se nalazimo u nedelji obeležavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje. Studentski zbor jeste bio organizator brucošijade, ali zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje bine, razglasa, rasvete) i otkup karata za studente.

- Kao organizatori, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe "Magazin", ali nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa "gostom iznenađenja". S obzirom na to, nismo bili upoznati s izborom pesama, koji ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mesto u akademskoj zajednici, ne samo u nedelji obeležavanja ratnih stradanja nego nikada.

- S obzirom na sve navedeno, Studentski zbor u Splitu ovim se putem ograđuje od muzičkog programa nakon nastupa grupe "Magazin", pa se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pesama dotične pevačice najstrožije osuđuje - navedeno je u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bolidijada

    14. novembar 2017 | 18:47

    Svaki drugi hrvat u kuci ima cd e Cece a da ne pricamo u compu..jednostavno hrvati luduju za njom kao i za brenom..a kako i nece kad vidite ko su u njih ko foč neke zvezde..u svakom autu gruva ceca..a zasto ne..pa ona je strana pjevacica kao i sakira..sta da kaz za Bob Dylana ..koji je bio zabranje na njihovim radio stanicama / postajama /..koji bolidi..

  • Zoran Marić

    14. novembar 2017 | 20:28

    Jadni Hrvati, kad su tak pocjepani

  • ninjago

    14. novembar 2017 | 19:05

    Ееее,мука је то стварно...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA