≫ 

Praljak popio otrov posle presude kao Gering: Već viđen gest koji je iskopirao optuženi Hrvat (FOTO) (VIDEO)

Gering je, takođe, popio otrov iz kapsule, a nedugo nakon toga je umro

  • 15

Gest hrvatskog haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je, nakon izricanja presude u slučaju "Prlić i ostali", navodno popio otrov, "već je viđen" i može da se uporedi sa slučajem Hermana Geringa, optuženim na smrtnu kaznu zbog holokausta.

Dobio je kaznu od 20 godina zatvora, PA IZGOVORIO 3 REČI: U ovom trenutku je Hrvat popio otrov u Haškom tribunalu (VIDEO)

Gering je, takođe, popio otrov iz kapsule, a nedugo nakon toga je umro. Herman Gering je bio drugi čovek nacističke Nemačke.

Da podsetimo, 1. oktobra 1946. godine Gering je proglašen krivim po svim tačkama za ratne zločine i osuđen na smrt vešanjem. U trenutku kada je osuđen na smrt, skinuo je svoje slušalice i u potpunoj tišini odmarširao iz sudnice. Nakon 19 dana pošto mu je odbijena molba da bude streljan, pregrizao je kapsulu cijanida koju je skrivao u svojoj ćeliji.

Adolf Hitler i Herman Gering. Foto: Wikipedia/Bundesarchiv

Praljak je navodno popio otrov nakon što mu je tribunal potvrdio zatvorsku kaznu od 20 godina. On je jedan od "herceg-bosanske šestorke", optužene za ratne zločine nad muslimanima u BiH tokom rata.

Nije poznato u kakvom je on stanju, šta se tačno događa i kada bi moglo da dođe do nastavka čitanja pravosnažne presude.

Foto: Tanjug/AP

Prema izveštajima medija sa lica mesta, u Haškom tribunalu je praktično vanredno stanje - došla je Hitna pomoć, sve je više policajaca i vatrogasaca, a zgradu tribunala nadleće helikopter.

Praljak je, kao i preostalih pet prvostepeno osuđenih, već odležao u Hagu 13,5 godina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA