U ćeliji ratnog zločinca Slobodana Praljka pronađena misteriozna koverta

Pismo je nađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije

  • 4

U ćeliji ratnog zločinca Slobodana Praljka koji se ubio ispijajući otrov pronađena misteriozna koverta.

Potvrđeno pisanje Telegrafa: Hag saopštio da se Praljak otrovao cijanidom!

Slobodan Praljak ostavio je, osim pisma porodici, i pismo svojoj advokatici Niki Pinter. Pismo je nađeno prilikom pregleda Praljkove ćelije.

Dan posle samoubistva advokaticu je pozvala sudija koja sprovodi istragu o samoubistvu Slobodana Praljka i rekla da je pri pregledu Praljkove ćelije nađeno i pismo za nju.

Printskrin: Youtube/TRT World

- U njegovoj sobi smo, među ostalim stvarima, našli i kovertu na kojoj piše - Nika. To je pismo za vas - prepričala je Nika Pinter za Jutarnji list razgovor sa sudijom.

Nika Pinter zastupala je Praljka od trenutka njegove predaje Haškom sudu i kroz ceo taj niz godina klasičan se odnos advokat - klijent izgubio, postali su kućni prijatelji.

Pre odlaska na izricanje presude rekao joj je: "Budi i dalje čvrsta i govori kako i govoriš. Uputi ih na Arhimedov zakon".

Foto: Tanjug/AP

Sadržaj pisma koji je ostavio još ni njegovoj advokatici nije poznat, reč je o dokumentu koji je trenutno predmet istrage o samoubistvu, ali će ga Nika Pinter dobiti po završetku istrage.

Njegova advokatica kaže kako je bio čovek koji ne ostavlja stvari nedovršene pa je očito sve pomno isplanirao i o svom samoubistvu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buba

    2. decembar 2017 | 16:09

    Bio čovek koji ne ostavlja stvari nedovršene, znači da prema njemu ne treba uopšte gajiti sažaljenje. Za koliko izgubljenih tuđih života se dakle, potrudio?

  • Balkanski$pijun

    2. decembar 2017 | 17:13

    Lepo od njega sto se ubio ‘trebao je to i ranije

  • Balkanski$pijun

    2. decembar 2017 | 17:57

    Шешељ каже да је везао отров за пенис да би га сакрио ‘’шта си шеки ти ..’?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA