≫ 

Dešava se ono čega smo se svi bojali: 300 džihadista se vratilo na Balkan, jedan je iz SRBIJE!

Procenjuje se da je njih 200 poginulo

  • 13

Službene procene bezbednosnih službi EU i zemalja zapadnog Balkana pokazuju da je od pojave terorističke grupe Islamska država na Bliski istok otišlo da ratuje oko hiljadu lica sa ovih prostora, od kojih se vratili oko 300.

Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, zora islama je stigla: ISIS se vraća na Balkan i preti, "usamljeni vukovi" spremaju pokolj za praznike!

Procenjuje se da je njih 200 poginulo, a ostatak su žene i deca koje su poveli sa sobom u rat na strani Islamske države.

Od 1.000 njih, svega sedmoro ima hrvatsko državljanstvo i trenutno ih nadziru obaveštajne službe. Iako poseduju hrvatske dokumente, dvoje ih je zapravo iz BiH, jedan iz Srbije, dva iz Austrije, te još dva iz Švajcarske.

Foto-ilustarcija: Profimedia/Alamy

Oni su hrvatsko državljanstvo dobili preko roditelja koji su se odselili u zapadnoevropske zemlje.

Međutim, osim službenih informacija, poznati su drugi slučajevi, kao što je na primer to da su se, osim Dore Bilić, još 3-4 mlade Hrvatice pridružile džihadistima u Siriji i Iraku. Prethodno su se preobratile na islam.

Pre odlaska u Siriju i Irak neke od njih živele su u susednoj BiH u izolovanom selu Gornja Maoča, u kojem žive radikalni muslimani.

(Telegraf.rs / Srna)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    6. decembar 2017 | 18:25

    Samo jedan iz Srbije ? mislio sam da ih ima mnogo vise , pa gde su ovi iz Raske pa iz Sandzaka pa ovi sa KIMe, e oni su domaci tereoristi a ovaj jedan je izgleda profi odmetnik.

  • Sale1971

    6. decembar 2017 | 14:46

    Pa valjda se zna ko su,a država da postupi sa njima na njihov način!

  • Cika Velja

    6. decembar 2017 | 15:32

    U Gornjoj Maoci ne vazi Ustavno pravni poredak i zakon FBiH?! Citava Bosna to ne moze,ili ne zeli,da promeni???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA