Hrvatska šokirana predavanjem veroučitelja: Hitno pokrenuta procedura za njegov otkaz (VIDEO)

Veroučitelj je učenicima na času govorio da treba streljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, da su Hrvati "nezahvalna stoka, debili, kreteni", a Mladićevi zločini nad Bošnjacima opravdani

  • 13

Direktorka zagrebačke Osnovne škole "Matija Gubac" Ljiljana Klinger, posle reagovanja ministarke obrazovanja Blaženke Divjak, saopštila je da je pokrenula proceduru vanrednog otkaza veroučitelju Krešimiru Bagariću koji je snimljen kako učenicima govori o streljanju nekih hrvatskih političara i opravdava Ratka Mladića.

Mi smo budale, a Mladić je bio u pravu: Veroučitelj iz Zagreba uči decu o ubistvima, političarima... (VIDEO)

- Postupak za vanredni otkaz pokrenut je kada je potvrđena verodostojnost snimka objavljenog na portalima - rekla je ona Hini.

Izjavila je i da je šokirana objavljenim snimkom i osudila ponašanje veroučitelja navodeći da stavovi koje je izneo "nisu u skladu ni s građanskim niti s humanim načelima, a poziv na linč i govor mržnje su za svaku osudu".

Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

Ministarka obrazovanja Blaženka Divjak prva je reagovala danas objavom na Fejsbuku poručivši da je šokirana otkrićem snimka u kome se otvoreno propagira govor mržnje te je najavila istragu o tom slučaju.

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu, takođe, je reagovalo i policiji naložilo istragu o izjavi veroučitelja Bagarića. Tužilaštvo je na svojoj internet stranici objavilo da je od policije zatražilo istragu "radi utvrđivanja elemenata kaznenog dela za koje se progon preduzima po službenoj dužnosti".

Od veroučiteljevih izjava ogradio se i Ured za veronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Portal Index.hr objavio je juče audio snimak u kome veroučitelj učenicima na času govori da treba streljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, za Hrvate govori da su "nezahvalna stoka, debili, kreteni", a tvrdi da su Mladićevi zločini nad Bošnjacima bili opravdani...

Poslušajte predavanje:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    22. decembar 2017 | 21:48

    Ko bi rekao da ima posten Hrvat?

  • Sale

    22. decembar 2017 | 20:01

    E svaka cast ,sve u pravu realnoat , mogu da ga osude al bog cega nagraditi jer je realano sve reko ,zdravo bio ,

  • Valjevac

    22. decembar 2017 | 19:49

    Sta je sporno pa vjeroucitelj je samo kaze sta misli i istinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA