Jezivi stihovi: Šta hrvatski osnovci uče iz lektira

Roditelje učenika je posebno zaintrigirala pesma "Gospa Međugorska" Zvonimira Baloga i tvrde da njeni stihovi nisu primereni za taj uzrast

  • 16

Neki učitelji četvrtih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj za lektiru su odabrali štivo neprimerenog sadržaja, a nadležno ministarstvo najavljuje reformu školskog programa, prenose danas hrvatski mediji.

Nemački mediji o školstvu u Srbiji i Hrvatskoj: I jedni i drugi uče svoju decu da mrze komšije, huškaju ih protiv njih

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj u svom programu imaju obradu duhovne ili religiozne poezije, pa se tako na spisku lektire našla knjiga "Pusa od krampusa" Zvonimira Baloga.

Foto: Profimedia

Ta zbirka pesama naglašava odnos čoveka i Boga, a roditelje učenika je posebno zaintrigirala pesma "Gospa Međugorska" i tvrde kako njeni stihovi nisu primereni za taj uzrast, navodi portal 24.sata.hr.

HRVATSKI JE NAROD NAJNESREĆNIJI NA PLANETI

Čitava zbirka, osim izrazito religijskog karaktera, odiše nacionalističkim nabojem.

- Hrvatski je narod najugroženiji, najnesrećniji na planeti! Blajburg, Jazovka i druge pećine stanice su našeg puta krsta, deo hrvatske realnosti. U hercegovačkim, istarskim i ličkim jamama još se urlik vrti, leleče jeka očajničkog padanja. U carstvu bezumne podivljale smrti pod zastavom pobednika slavile su se laži i padanja - jedna je od strofa.

KOPANJE OČIJU, SAKAĆENJE GENITALIJA...

U sledećoj strofi govori se o paranju dečjih utroba, kopanju očiju, sakaćenju genitalija, čupanju "hrvatskih jezika"...

Iz resornog Ministarstva su poručili da se navedeni naslov ne nalazi na popisu lektire u sklopu plana i programa "Hrvatski jezik" i da će se ovakve teme, s uvođenjem pilot-projekta reforme programa sistemski rešavati, piše Jutarnji list.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    2. januar 2018 | 17:51

    Sve pise ono sto su oni radili Srbima, Jevrejima... Stvarno su poremeceni, pa oni su hercegovacke jame ztrpavali Srbima. Za ne poverovati!

  • mastodane

    2. januar 2018 | 17:54

    Pa sta reci ! Hrvati! Ostaju dosledni....

  • Mire

    2. januar 2018 | 19:40

    Neizbrisiv trag su Austrijanci ostavili nad hrvatima nazvali su ih podguznim muvama i to su i ostali , jednom sluga sluga za vek vekova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA