≫ 

Monstrum brutalno ubio komšijinog psa: Nerviralo ga što stalno laje, pa mu presudio sekirom

Policija je protiv ovog monstruma podnela krivičnu prijavu

  • 12

Slučaj iz okoline Nove Gradiške, u Hrvatskoj, dokazao je da ljudska brutalnost nema granica. Pripadnici policije uhapsili su muškarca starog 32 godine, iz mesta Kovačevac, zbog sumnje da je udarcem sekire usmrtio komšijinog psa, 1. decembra.

Ubili psa, pa ga okačili na granu: Stravičan prizor u jednom dvorištu u Sarajevu uznemirio je ceo Balkan (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Prema dostupnim informacijama, čoveku je smetalo lajanje psa koji se nalazio u boksu, pa je uzeo sekiru, otvorio vrata boksa i usmrtio na brutalan način nevinu životinju.

Policija je protiv ovog monstruma podnela krivičnu prijavu, a Krivični zakon, predviđa kaznu zatvora do godinu dana za onoga ko ubije životinju bez opravdanog razloga, ili je teško zlostavlja, nanosi joj bol ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Ivana Crnoja, predsednica udruženja Pobede iz Osijeka, koja brine o Azilu za napuštene pse u Nemetinu, kaže da dokle god postoje zlostavljači, rat za bolji život životinja nije završen.

Foto: Pixabay

- Zlostavljače treba još više kažnjavati i prijavljivati. Problem je u tome što niko ne zna da je životinja zlostavljana dok se to ne prijavi. Ako se ne prijavi, ne znači da ga nema. Još više treba raditi i na edukaciji građana da bi se zlostavljanje sprečilo i napokon zaustavilo. Novi Zakon o zaštiti životinja koji je donesen prošle godine bolji je nego ranije, ali i dalje ćemo se boriti da bude bolji, te da se povećaju kazne za zlostavljače životinja - kazala je Crnoja.

Crnoja je takođe skrenula pažnju da je za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, celo društvo zlostavljalo sve životinje bacanjem petardi.

- Poljska je ove godine napravila veliki pomak tako što su napravili laserski vatromet koji je bio jednako lep kao i oni ranije, ali nije bilo buke koja bi plašila kućne ljubimce - kazala je predsednica osječkog Udruženja Pobede za Glas Slavonije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 2000

    4. januar 2018 | 21:02

    Kome pas, bilo čiji, ne laje 24 sata pod prozorom ne zna kako to izgleda i deluje na mozak čoveka.

  • Ja

    4. januar 2018 | 19:42

    Ja u komsiluku imam psa koji arlauce 24 sata dnevno. Ko ce mene da zastiti od toga? Valjda i mi ljudi imamo prava na neki mir, makar nocu? Ili mozda nemamo? Nisam mu na ovakav nacin presudio, niti cu, samo postavljam pitanje sta s mojim pravom da nocu spavam umesto da slusam sve to sto slusam od strane komsije psa?

  • Milena

    5. januar 2018 | 01:02

    Pakao je slusati psa iz komsiluka da laje, da uznemirava ljude. Pomenuti gospodin je trebao komsije prijaviti policiji a ne ubiti psa. Veliki je grijeh ubiti zivotinju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA