≫ 

Odbio sam DA UBIJEM Mila Đukanovića!

Sinđelić tvrdi i da nije rukovodio ili organizovao ovakve ili slične događaje

  • 2

U nastavku suđenja optuženima za pokušaj terorizma na izborni dan u 2016. u Crnoj Gori nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svedoka saradnika Aleksandra Sinđelića, koji tvrdi da je odbio zadatak Eduarda Šišmakova da ubije tadašnjeg premijera Mila Ðukanović.

Ja sam srpski nacionalista, rekli su mi da vlast u CG treba rušiti: Sinđelić progovorio na suđenju o pokušaju terorizma na dan izbora

- Istog trenutka kada me je to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti da to uradim, jer je bezbednosna situcaija bila loša, ne bavim se kriminalom - kazao je Sinđelić.

Sinđelić tvrdi i da nije rukovodio ili organizovao ovakve ili slične događaje.

Foto: Profimedia/AFP

- Ja nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. ja ih jesam pratio ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje pominjali ovo za 2016 - kazao je Sinđelić odgovarajući na pitanje advokata odbrane da li je ranije bio organizator sličnih akcija.

On je, tvrdi, da je radio samo ono što mu je rečeno i to u okvirima, kako je rekao, svojih znanja i mogućnosti, prenose crnogorski mediji koji iz minuta u minut prate ovaj proces.

Sinđelić je ponovio optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su oni molili za pomoć, a onda ih "namestili".

Negirao je i da ga je bilo ko pripremao za saslušanje, kao i da je slušao razgovore iz mera tajnog nadzora. Naveo je i da takvo pitanje smatra uvredljivim.

Foto: AP/Tanjug, Fabcebook

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćena su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić.

Na optužnici su Miloš Jovanović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić i Srboljub Ðorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin

    11. januar 2018 | 11:39

    Najlakše je osuditi naše ljude alo bre. Dokle vise???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA