Uskoro počinje prikazivanje serije ALIJA, o životu bivšeg predsednika BiH: Ovi glumci će ga igrati, a evo ko će biti sin Bakir (FOTO) (VIDEO)

Serija ima šest epizoda koje traju po devedeset minuta, a snimana je letos u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu, Počitelju i drugim mestima u BiH

  • 12

Prikazivanje dramske serije "Alija" koja donosi priču o životu bivšeg predsednika predsedništva BiH, a kasnije Republike Bosne i Hercegovine,Alije Izetbegovića počinje 30. januara u 20 sati na TRT1 u Turskoj.

Nešto što sigurno niste znali: Tuđman i Alija su`92. godine mogli da spreče krvoproliće (VIDEO)

Priča o životu Alije Izetbegovića obuhvata period od njegovog rođenja, mladosti u kojoj se zaljubio u suprugu Halidu pa sve do smrti, odnosno od 1944. do 2003. godine, piše klix.ba.

Serija ima šest epizoda koje traju po devedeset minuta, a snimana je letos u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu, Počitelju i drugim mestima u BiH.

Aliju Izetbegovića u mladosti glumi je Burak Poyraz, a u starijim godinama Yurdaer Okur.

Bakir Izetbegovic, Berke Üzrek Foto: Wikipedia, Youtube/Guverte Film

Njegovu suprugu Halidu glumi Görkem Yeltan, sina Bakira Izetbegovića Berke Üzrek, snahu Sebiju Fatoş Kabasakal, a kćerku Sabinu Izetbegović Dilşad Çelebi.

Görkem Yeltan - Halida Izetbegović Foto: Wikipedia/Gorkem Yeltan, Youtube/ TV ALFA SARAJEVO
Fatos Kabasakal - Sebija Izetbegović Printksin: Youtube/Zanimljivi Intervjui, MostBeautifulTvPresenters

Snimanje serije je realizovano u produkciji TRT-a i Sancak Medya. Režiju prve tri epizode potpisuje bosanski reditelj Ahmed Imamović, nakon čega je rediteljsku palicu preuzeo njegov kolega iz Turske Omer Gokhan Erkut. Scenario je pisao Ahmet Tezcan.

Pogledajte trejler za seriju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    24. januar 2018 | 21:51

    A hoce li biti u seriji i njegovo putesestvije i handzar diviziji...???...o pokusaju stvaranja kalifata na Balkanu...???....

  • buzga

    24. januar 2018 | 17:31

    bacene pare

  • SRB 🔴🔵⚪

    25. januar 2018 | 11:09

    NE VOLIM TE ALIJA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA