≫ 

Majka i četvoro dece izgoreli u požaru: Krov kuće pao na porodicu, zatrpale ih cigle i grede, vatra je buknula usred noći (FOTO)

Kuća u kojoj živi višečlana porodicaje stara, a od plamenih jezika koji su je zahvatili, prvo se srušio krov

  • 2

Tetovo, gradić na severozapadu Makedonije od noćas je zavijen u crno. U požaru koji je izbio u kući porodice Zulbeari na ulici Goce Delčev broj 185, izgorela je majka i njenih četvoro dece. Oni su se nalazili na gornjem spratu kuće, dok su njen svekar i svekrva, koji su spavali u prizemlju, uspeli da se spasu.

(POTRESNI VIDEO) Deka je ostao bez svega u požaru, a onda je našao svoje mače i privio ga uz grudi! Njegov pogled će vas naterati da razmislite šta vam je najvažnije u životu

U požaru je izgorela Fatime Zulbeari ( 39 ) i njena deca uzrasti od 4 do 13 godina, tri dečaka i jedna devojčica. Fatimin suprug i otac dece nije bio u kući. Nalazio se na poslu jer radi kao noći čuvar.

U trenutku požara koji je zahvatio gornji sprat kuće, majka je bila sama na spratu sa svojom decom. Vatra je buknula noćas između 3 i 4 sata, a uzrok požara ispituju forenzičari i ekipe Elektrodistribucije iz Skoplja.

Vatra se brzo širila i zahvatila je i dve susedne kuće. Čim su osetili dim, komšije su izleteli iz svojih kuća i pokušali da ugase vatru, a ubrzo su stigli i vatrogasci, ali prekasno za majku i njenih četvoro dece.

Foto: TV sitel

- Požar je izbio oko 4 sata. U kući su tada bili Fatime i njeno četvoro dece koji su spavali na spratu, a u prizemlju su bili njen svekar i svekrva. Fatimin muž Suljo je bio na poslu jer radi kao noćni čuvar. Stari su se spasili, ali za Fatime i njenu decu nije bilo spasa. Dok smo gasili požar nismo ih videli. Najverovatnje su ih zatrpale pale cigle i grede - uznemireno priča njihov komšija Musli Memedi, koji je među prvim izašao da gasi požar.

- Strašno je bilo. Mislili smo da če izgoreti cela mahala. Plamen se dizao do neba - svedoči drugi komšija.

Kuća u kojoj živi višečlana porodica Zulbeari je stara, a od plamenih jezika koji su je zahvatili, prvo se srušio krov. Predpostavlja se da je to možda bio uzrok velike tragedije. Majka je sa decom najverovatnije ostala zarobljena ili prikljšetena ispod ruševina krovne konstrukcije, tako da nisu imali šansi da se spasu od plamena i gustog dima koji je kuljao iz kuće.

Komandir tetovske Teritorijalne protivpožarne jedinice, Uka Aliti je rekao da je požar kod njih bio prijavlje u 4,15 časova, a u gašenju su učestvovala četiri vatrogasna vozila i 13 vatrogasaca.

Foto: sdk.mk

- U trenutku kada smo stigli, tri kuće su bile zahvaćene plamenim jezicima. Na onoj u sredini potpuno je bila izgorela krovna konstrukcija. Pošto se kuće nalaze jedna pored druge i starijeg su datum gradnje, postojala je opasnost da vatra proguta i druge kuće, ali uspeli smo da sprečimo širenje vatre na susedne objekte, rekao je Aliti, ali nije znao koji je bio uzrok požara.

Požar je skroz bio ugašen tek oko 7 časova, a žitelji Tetova ne pamte ovako veliku tragediju u njihovom gradu.

Nadležni tužilac i ekipa policijske stanice iz Tetova zajedno sa vatrogasnom službom vrše uviđaj. Da bi se utvrdili tačni uzroci požara, tužilac je pozvao u pomoć tim forenzičara i ekipu Elektrodistribucije iz Skoplja, a pronađena tela će biti predata na obdukciju.

(D.J.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA