Dva dana u neverici gledamo zastrašujuće snimke tuče devojčica iz Splita: Šta je pravi uzrok brutalnog ponašanja tinejdžera? (VIDEO)

Učenici koji su se zatekli na mestu događaja nisu želili da kažu bilo šta u o devojčicama koje su se na tom mestu potukle

  • 5

U ponedeljak je čitav region šokirao snimak koji je došao iz Hrvatske. Na njemu se vidi tuča dve tinejdžerke, dok okupljena masa njihovih vršnjaka navija i sve snima mobilnim telefonima. Incident se dogodio u Splitu u Ličkoj ulici, a mnogi su bili šokirani brutalnošću ovih mladih ljudi.

Pojavio se novi video brutalne tuče učenica iz Splita: Devojčice se valjaju po asfaltu, mučki udaraju jedna drugu, dok masa urla i navija (SNIMAK IZ VAZDUHA)

Kako se čini sa snimaka, sve je započelo udarcem nogom u glavu kraj zgrade Trgovačkog suda. Devojka koja je napala posle se potukla sa drugom devojkom i u tuči je izvukla deblji kraj. Protivnica ju je bacila na pod i izudarala šakama po glavi. Konačno neko prekida borbu.

Građani su slučaj prijavili policiji, ali kada je patrola došla na mesto događaja nisu zatekli nikakav nered, iako se sve odvijalo nedaleko od policijske stanice.

Učenici koji su se zatekli na mestu događaja nisu želeli da kažu bilo šta o devojčicama koje su se na tom mestu potukle. Snimak tuče se uzbrzo našao na internetu i ubrzo je počeo da se širi na društvnim mrežama, a policija je otpočela istragu u pokušaju da identifikuje učesnice tuče.

Policija se od juče uključila u ovu priču i ima informacije o tome iz koje su škole učenice koje su se potukle, pa će pokušati da rasvetli događaj.

Takođe, juče je dovršeno kriminalističko ispitivanje dve devojčice od 16 i 17 godina, protiv kojih će biti podnet optužni predlog Prekršajnom sudu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Printskrin: Index.hr

O prekršaju će biti poslato i pisano obaveštenje Centru za socijalni rad, a policija će nastaviti istragu kako bi utvrdila na kojim se mestima događaju učeničke tuče i ko sve u njima učestvuje.

Policija je do identiteta učesnica tuče saznala preko snimaka koje je detaljno analizirala. Oni su u međuvremenu povučeni sa interneta. S obzirom da se radi o maloletnicima u policiji su krajnje oprezni i ne žele da govore o detaljima.

ZAŠTO SU TUČE TINEJDŽERA SVE ČEŠĆA POJAVA?

Ovi slučajevi su postali veoma učestali tokom prethodnih nekoliko godina. Javnost za njih obično saznaje preko snimaka koji se pojavljuju na internetu.

Mnogi su iznenađeni brutalnošću koju mladi sve više pokazuju, kao i činjenicom da međusobne nesuglasice rešavaju na ovakav način.

Profesori su takođe šokirani činjenicom što su ovi slučajevi sve češći ali kažu da ne mogu sami mnogo da učine i da je ključno kućno vaspitanje za koje su odgovorni roditelji.

Postavlja se pitanje šta su razlozi za ovako postupanje maloletnika. Mnogi ističu da je glavni razlog za to što se devojke tuku zbog momka, a momci zbog neke devojke.

Printskrin: Index.hr

Mi smo odlučili da za mišljenje pitamo psihologa i psihoterapeuta Šibul Aleksandra. On je istakao su mnogi tinejdžeri u tim godinama željni pažnje i uzbuđenja, kao i da su veoma skloni riziku.

Do tuča dolazi zato što ti pojedinci nisu u stanju da kontrolišu svoje emocije, koje ih preplave, pa onda posežu za nasiljem kao odgovorom na to.

Neki čak imaju i manjak samopoštovanja i žele da budu deo neke grupe, zbog čega počinju da se ponašaju kao pripadnici te grupe, kako bi se uklopili.

Što se tiče snimanja tuče i postavljanje snimaka na društvene mreže, naš sagovornik ističe da se to uklapa u taj deo da su ovim mladi ljudi željni pažnje.

Moguće je im roditelji nisu dovoljno posvećeni, pa oni na ovaj način pokušavaju da skrenu pažnju na sebe i stiču osećaj da su popularni.

Daljinac

(Telegraf.rs/ A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Док

    31. januar 2018 | 15:07

    Obje dobre, mlade, njima treba samo neki Srbenda da odradi posao... Fali im to

  • dudule

    31. januar 2018 | 15:13

    Guzata jaca ..

  • Ooo

    31. januar 2018 | 14:48

    Kakve crne tuce zbog momka/devojke, pa to je nekada bilo, sada je to jako retkost. Gotovo uvek su neka prozivanja i dokazivanja u pitanju. Nista drugo. A kad vidim maloletnici pocine ubistvo i ne odgovaraju zar zaista mislite da ce iko zbog jedne tuce da odgovara.. previse dopustamo deci i eto nam sad. Trebamo i mi i oni da se ugledamo Americki zakon, pa da vidite kako bi se celokupan kriminal smanjio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA