Sprečen krvavi obračun dve zaraćene porodice u Škaljarima: Hteo je da osveti ubijenog sina, spremio je bombu i planirao da pobije komšije

Eksplozivna naprava bila je tolike razorne moći da bi u vazduh digla ne samo kuću Marka i Sonje Petrović, već bi dobro uzdrmala i čitavo naselje Škaljari

  • 1

Službenici Sektora kriminalističke policije i policajci Odeljenja bezbednosti u Kotoru sprečili su sinoć dvostruko ubistvo u kotorskom naselju Škaljari i uhapsili Đura Petrovića koji je pripremao pakleni plan da se osveti komšijama zbog ubistva njegovog sina Aleksandra, koje se dogodilo 2015. godine.

Rat škaljarskog i kavačkog klana odneo je 24 života: Sinoć je metak dobio telohranitelj prve žrtve, od koje je sve počelo u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Žrtve su trebale budu Marko i Sonja Petrović, teča i tetka Željka Kljajevića, koji je pre nepune tri godine ubio Aleksandra Sašu Petrovića, pišu Dnevne novine.

- Preduzimajući operativne radnje Službenici Sektora kriminalističke policije došli su do podataka da je Đuro Petrović iz Kotora, iz mesta Škaljari, napravio eksplozivnu napravu velike razorne moći koju je skrivao u porodičnoj kući u nameri da je upotrebi, odnosno aktivira i ubije svoje komšije Marka i Sonju Petrović.

Dalja operativna saznanja su ukazivala da je razlog za ovakav pakleni plan Đura Petrovića bila osveta, jer su njegove komšije teča i tetka Kljajevića koji je ubio njegovog sina Sašu.

Brzom i sinhronizovanom akcijom službenika SKP, zajedno sa policijskim službenicima OB Kotor, pribavljena je naredba za pretres stana i drugih prostorija koje koristi Đuro Petrović. Tom prilikom kod njega je pronađena eksplozivna naprava težine oko dva kilograma, sastavljena od plastičnog eksploziva i raznih željeznih materijala.

Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

Ovom akcijom, policija je sprečila krvavi obračun dve zaraćene porodice. Nakon ovoga, Đuro Petrović je lišen slobode i priveden u OB Kotor na dalju kriminalističku obradu - kazao je Dnevnim novinama pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Eksplozivna naprava, prema informacijama DN, bila je tolike razorne moći da bi u vazduh digla ne samo kuću Marka i Sonje Petrović, već bi dobro uzdrmala i čitavo naselje Škaljari.

Podsećanja radi, Aleksandar Saša Petrović (40 godina) ubijen je 19. jula 2015. godine u Škaljarima, ispred svoje porodične kuće, na prostoru za parking. Ubistvo se, kako je istraga pokazala, dogodilo zbog neraščišćenih imovinskih odnosa između teče i tetke Kljajevića i oca ubijenog.

Fotografije pogledajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs/Dnevne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA