Rekao je samo jednu reč u sudnici i svi su zanemeli: Majka ubijene Kristine (18) oči u oči s ubicom koji je 88 puta zario nož u njeno čedo (VIDEO)

Vesna Krupljan otkrila da je David Komšić bio nasilne prirode kao i da je njegova veza sa devojkom bila vrlo turbulentna

  • 6

David Komšić (20), Hrvat koji je u februaru prošle godine s 88 uboda nožem izmasakrirao svoju trudnu devojku Kristinu Krupljan (18) danas je izašao pred lice pravde.

Početak suđenja koji je kao nijedan drugi pre potresao Hrvatsku obeležilo je nonšalantno ponašanje Komšića koji je sa blagim osmehom na licu došao u sud, dok su ga ostali posmatrali ispod oka.

Komšić je u prvoj reči koju je izgovorio uspeo da šokira sve oko sebe - na pitanje da li i dalje stoji pri tvrdnji da je nevin, samouvereno je rekao:

"Naravno!".

U 12.32 počelo je svedočenje Vesne Krupljan, majke nesrećne devojke, koja je odmah u startu naglasila šta je mislila od prvog dana o dečku ubijene ćerke.

- Od početka ga nisam volela. Nije mi 'legao'. Oni su raskidali, mirili se, svađali se, stalno se nešto dešavalo - rekla je Vesna Krupljan.

Kristinu (18) je izbo nožem 88 puta, pojačao je muziku da se ne čuju jecaji: Jeziv osmeh bogatog dečaka pred njenim roditeljima na suđenju (FOTO) (VIDEO)

Dodala je kako je David zlostavljao Kristinu uprkos tome što je imao zabranu približavanja, kao i da je jednom razbio interfon na zgradi u kojoj su stanovali.

- David je Kristinu sreo pre par godina kraj crkve. Znali su se iz osnovne škole, išli su u isti razred. Jednom ju je sačekao kod crkve i nogom ju je lupio u nos jer joj je bio dužan 270 evra. Ona mu je rekla da joj to vrati, a on je rekao da neće. Ona je nazvala njegovog oca. Zato ju je lupio nogom. Raskrvario joj je nos i tad je prvi put završila u bolnici. Dolazio joj je pred kuću, iako je imao sudsku zabranu. Jednom joj je uzeo mobilni i sat. Njegov otac je zvao njenog oca da se dogovore i da ne idu u policiju - ispričala je majka, prenosi 24sata.hr.

Kako Kristina nije želela da pristane na to, on joj je vratio mobilni ali je izvadio memorijsku karticu da vidi slike.

- Treći put je opet došao pred zgradu, zvonio je na interfon, ona nije htela da otvori pa ga je on razbio. Četvrti put ju je 27. novembra 2016. presreo na Bukovačkom putu na povratku iz izlaska. Presreo ju je s trojicom prijatelja i otrgao retrovizor udaravši po kolima. Hteli su da je izbace van kola, on je razbio staklo. Čupali su je za kosu i udarali. Ona je krenula da zove policiju pa su joj uzeli mobilni i onda pobegli. Ona je završila u bolnici, doveli su je u kolicima, imala je kragnu oko vrata. Uništili su auto - rekla je Vesna Krupljan.

Počinioci su privedeni tek nakon 12 dana. Taj proces je još u toku pred sudom. Na dan ubistva Kristina je bila pozvana da da iskaz za taj slučaj na Bukovačkom putu.

Kristinina majka se onda osvrnula i na kobno veče.

- Rekla je da ide kod prijateljice. Predveče je došla kući, ostavila je drugi mobilni koji je imala za drugog dečka u jakni i otišla je. Ja sam otišla na posao u noćnu smenu. Zvao me bivši suprug i rekao mi šta se dogodilo. Odmah sam rekla da ju je ubio David Komšić - priča potresena majka.

Vesna Krupljan je otkrila i da je posle ubistva saznala za neke poruke koje je David slao njenoj ćerki.

- Kasnije sam saznala da joj je slao poruke "Kurvo, ubiću te, ubiću te sutra. Prebiću te tako da se ni modrice ne vide". To sam saznala iz policije. Ona mi je samo rekla da joj šalje preteće poruke. Pod hrpom tableta sam pa je moguće da sam neke detalje i zaboravila - rekla je majka dodavši da je niko iz porodice Komšić nije nazvao posle ubistva.

Misterija smrti najopasnijeg hrvatskog ubice u zatvoru na 35. rođendan: Da li je ubijen i kakve to veze ima sa nestankom njegovog oca "Ustaše"?

Kristinina majka je bila saglasna s procenom da se Komšiću izrekne 10 godina zatvora, kao i da nema imovinsko pravni zahtev.

Potom je tužilac Natalija Slavica pročitala iskaze Kristininih prijateljica.

Tako je Ana-Marija Fuček istakla da je veza Davida i Kristine bila burna kao i da nisu mogli zajedno ali ni jedno bez drugog.

- David je bio nasilan prema Kristini, tukao ju je, slomio joj je nos. Bio je ljubomoran i posesivan. Inače je vozio Mercedes iako je imao zabranu nakon saobraćajne nesreće i Kristina je to rekla njegovim roditeljima. Zajedno smo u klubu H2O upoznali Zdravka Krznarića. Oni su prvo bili samo prijatelji, ali kasnije počeli ljubavnu vezu. On je arhitekta. Kad mu je Kristina rekla da je trudna i da on nije otac deteta kao i da želi da prekine s vezom, on ju je molio da ostane s njim i da će priznati dete - rekla je Fuček, a prenosi Jutarnji.hr.

Još jedna Kristinina prijateljica Josipa Banišić, rekla je u iskazu tužilaštvu da je videla Davidove poruke Kristini tipa: "Bićeš moja ili ničija" i "Droljo". Njene reči potvrdila je i Jelena Đapić, takođe Kristinina drugarica.

Suđenje je počelo u 9.13 a u sudnici su prisutni otac i ujak Kristine Krupljan kao i rođak Davida Komšića.

Trudna Kristina (18) svedočila protiv bivšeg dečka pa otišla sa njim na oproštajnu večeru: Novi detalji o zločinu iz ljubomore (FOTO) (VIDEO)

Prema navodima optužnice 22. februara 2017. godine David je Kristinu napao nožem u automobilu ubovši je 73 puta, a onda joj je zadao 15 reznih rana po telu i glavi.

Advokat Davida Komšića istakao je da odbrana ne poriče činjenični opis optužnice ali da poriče subjektivni opis dela.

- Mi tvrdimo da i iz psihijatrijskog nalaza proizlaze elementi neuračunljivosti- rekao je advokat Veljko Miljević.

Tužilaštvo tvrdi da je David 18-godišnju Kristinu ubio na okrutan način i iz bezobzirne osvete, za šta je po zakonu propisana kazna od najmanje 10 godina pa do dugotrajne zatvorske kazne.

Veštačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje da je konzumirao marihuanu iIi hašiš.

Daljinac

(I.Đ. - Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bla bla

    1. februar 2018 | 20:36

    Bez sudjenja odmah maximalna kazna zatvora! Kakva bre neuracunljivost,ubosti jadnu devojku 73 puta. Takav covek ce opet to uraditi.

  • Roki

    2. februar 2018 | 09:14

    Presudio bih ja njemu sam da je moja cerka, sudstvo je korumpirano, za lovu cuda cine.

  • Sta?

    2. februar 2018 | 10:04

    Ovde nista nije cisto, ni ona 1. 270 e dala a ima 18 godina 2. Ima svoj autonibdva telefona s 18 godina 3. Thc ne izaziva agresiju tako da ne postoji vetovatnoca da je zbog toga to uradio 4. Razbio joj nos i nisu prijavili zlostavljanje, samim tim su i roditelji delimicno krivi jer su mogli to spreciti Celo drustvo na poligraf da se saznaju svi detalji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA